CímlapsztorikTudomány

LÉTEZIK az időutazás: tudósok álltak elő a megoldással – az időutazók már rég köztünk járnak?!

Megdöbbentő magyarázattal álltak elő. Ami az egészben a legdurvább, hogy igazuk lehet, mivel minden korábbi hipotézist “felold” és számos dolog alátámasztja.

Létezhet időutazás? Szinte biztosak benne a tudósok, mert most előálltak egy olyan modellel, ami minden paradoxont megmagyaráz.

Az időutazással kapcsolatban eleinte mindenki úgy gondolta, hogy lehetetlen és kivitelezhetetlen.

Hirdetés

A kétezres évek óta azonban rendre számos megoldás látott napvilágot, de mindegyik komoly ellentmondásokba ütközött.

Most a tudósok új elmélete ellentmondás mentes.

Ha valaki fiatalon visszamegy megölni a nagyapját, vagy a szüleit, akkor ő maga nem tudott volna visszamenni

– vetik fel mindig a szkeptikusok.

A számítások alapján az derült ki, hogy az idővonal görbülései – az idővonal hajlásait már Einstein megjövendölte – elég közel futnak egymáshoz ahhoz, hogy az univerzum szinte észrevehetetlenül változzon csak meg.

Dr. Fabio Costa – Tobar munkatársa – azt mondja, hogy a matematika mindenre választ ad.

„Vegyük például azt az esetet, hogy azért utazunk vissza az időben, hogy megakadályozzuk a zéró páciens megfertőződését a Covid-19 vírussal.

Ha azonban ez megtörténik, akkor ez törli azt az indokot, hogy visszamenjünk az időben és meggátoljuk a pandémiát, mielőtt kitörne.”

„Egyes fizikusok szerint azonban lehetséges, bár logikailag nehéz elfogadni, mivel befolyásolja a cselekedeteink tetszőleges szabadságát”

Hirdetés

– mondja Costa. „Azt jelenti, hogy képesek vagyunk utazni az időben, de nem tudunk bármit megtenni, ami egy paradoxon kialakulásához vezet.”

„A koronavírus zéró páciens példánál maradva, megpróbálhatjuk megakadályozni, hogy a zéró páciens megfertőződjék, de ebben az esetben mi kapjuk el a vírust és leszünk a zéró páciens, vagy valaki más lép a helyébe”

– teszi hozzá Tobar.

„Nem számít, mit teszünk, a lényegi események újrakalibrálják magukat körülöttünk. Ez azt jelenti, hogy – a cselekedeteinktől függetlenül – a pandémia be fog következni, megadva a motivációt fiatalabb énünknek, hogy visszamenjünk és megállítsuk”

– mondja Tobar.

Vagyis a lényeg az, hogy bármennyi paradoxont próbálnánk létrehozni, az utána következő eseménysor mindig kiigazítaná önmagát.

Így elkerülhető az összeférhetetlenség és a szabad akarat is megmarad.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.