Érdekes világ

„Lósz.r van jelenleg Magyarországon, nem oltási rend” – elfogyott a türelem oltás-ügyben

A tömeg elkezdett kiakadni… „Engem ez lendített át a tű fokán, lószar van jelenleg Magyarországon, nem oltási rend.” – írja a férfi, aki borította a bilit arról, hogy mi zajlik a színfalak mögött!

A történet arról szól, hogy egy meg nem nevezett sportágban tevékenykedő 39 éves magyar edző, aki igazolt sportolókkal dolgozik, vagyis meglehetősen ki van téve a veszélynek, a barátai, ismerősei útján kijárta, hogy megkapja a koronavírus elleni oltást.

A írás szerzője azon lamentál, hogy ezzel saját idős apját, anyját is megelőzte, meg úgy általában az időseket, krónikus betegeket, szóval mindenkit, aki az oltási rendnek nevezett listán szerepel.

Hirdetés

Tette mindezt annak ellenére, hogy sokáig kivárt, hadd kapja meg az egészségügyis, a tanár, az idős, a beteg azt az oltást.

Aztán kiderült, hogy 50-ből hat játékosának már van oltása, állítása szerint egészségügyis rokonok intézték neki, illetve volt, aki a két héttel ezelőtti oltáskáoszban szerezte meg. becsületével viaskodva úgy érezte, bolond, ha nem lép.

Nyilván, ha valaki orvost fizet le – koronavírus gyógyszer esetében már volt ilyen, oltásügyben még nem tudni hasonló esetről – az bűncselekmény lenne, ilyesmit becsületes ember nem tesz.

De vajon elveszti-e a becsületét az, aki „megkeresi” a maradék vakcinát?

Hisz van, hogy oltást visszamondanak háziorvosi praxisok páciensei, ilyen vagy olyan okból.

Aztán vannak háziorvosok, akik ragaszkodnak a központilag kapott listákhoz, és arról keresnek következő embert, van, akik meg nem.

És lássuk be, akár igazuk is lehet: hiszen a bontott ampullát el kell oltani, különben hamar mehet a levesbe, a praxisban lévő, esetleges „soron következők” meg nem feltétlenül érhetők el aznap, amikor épp szükség lenne rájuk.

És egy másik kérdés: vajon nem lehet, hogy a napi maradék vakcináért érkezők a rendszer részei, és csak ők maguk gondolják becstelenségnek, „mutyinak”, hogy megpróbálják megszerezni a vakcinát előbb, mint, hogy „szólítják”?

A Blikkhez is eljutottak érdekes történetek, például, van olyan háziorvos, akit egymásnak ajánlanak az emberek, mert ő bizony beadja a maradék oltást akárkinek, és természetesen ingyen.

Hirdetés

Egy telefonhívás után csak egy e-mail cím kell, amire kiküldheti a hivatalos értesítést a jelentkezőnek. És jó magyar szokás szerint a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad, avagy mindenki jól jár: a nyitott vakcina el lesz oltva, nem keletkezik kár, a fertőzéstől – joggal – tartó türelmetlenebbek is jól járnak, hisz be lesznek oltva.

Persze, azért még mindig felmerül a kérdés, mit csináljon az ember? Ügyeskedjen a fentiek szerint, mint az szinte hagyomány Magyarországon? Vagy álljon be a sorba, és várjon türelemmel?

Hisz a sorbanállás is hagyomány Magyarországon, szóval, egyik hozzáállás sem testidegen.

Tényleg, a sorbanállás kapcsán néhány személyes sor tőlem, önöknek, csak úgy: Évtizedek óta magasvérnyomásos, kezelt, krónikus beteg vagyok. Legalábbis azt hittem. Kár, hogy az EESZT-ben és a NEAK-nál nyoma sincs ennek. Mint ahogy furcsa módon annak sem, hogy lenne háziorvosom. Egy nagy ‘BETÖLTETLEN’ felirat áll a rendszerben ott, ahol a háziorvosnak kellene szerepelnie.

Pedig van háziorvosom, mégpedig igen kitűnő doktor. Amúgy decemberben regisztráltam oltásra. Szerintem ez a történet is sokaknak lehet ismerős, saját tapasztalatból.

Oltáspárti vagyok, sok embertársamhoz hasonlóan én is hiszek abban, hogy a vakcina lehet a kiút a jelenlegi helyzetből. De most akkor tényleg kezdjek el kiskapukat keresni? Nem tudom, önök, hogy vannak vele, de én nem szeretnék.

Jól működő rendszert azt viszont igen, hogy ne is kelljen ezen gondolkodni. Mert előadódhat az a helyzet bárki életében, mikor mégis megvakarja a fejét, hogy most akkor merre?

Forrás: Blikk

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.