Érdekes világ

Lövöldözés, sérültek és halottak Bécsben: terrortámadás történt, most is zajlik a hajtóvadászat!

Egy merénylő még szökésben van, a rendőrség kiadta a vörös kódot.

Válságstábot hozott létre a Sebastian Kurz kancellár vezette osztrák kormány a hétfő esti bécsi terrortámadás után.

testület kora éjszakai órákban tartott ülése után Sebastian Kurz förtelmes terrortámadásnak nevezte a történteket,

Hirdetés

ÉS TÁJÉKOZTATOTT, HOGY A HADSEREG VESZI ÁT TÖBB HELYSZÍN VÉDELMÉT BÉCSBEN, HOGY A RENDŐRSÉG A TERRORELLENES MŰVELETEKRE ÖSSZPONTOSÍTHASSON.

Nehéz órákat élünk át köztársaságunkban. Szeretnék köszönetet mondani a biztonsági erők tagjainak, akik kockára teszik az életüket a biztonságunkért. A rendőrség határozottan fog fellépni az elkövetők ellen – írta a Twitteren a politikus.

Nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni a terroristáktól, és minden eszközzel határozottan fellépünk az ilyen támadások ellen – fűzte hozzá később.

Az osztrák belügyminisztérium hivatalos képviselője eleinte csak valószínűsítette a terrortámadást, később a belügyminiszter már egyértelműbben annak minősítette.

Karl Nehammer az ORF közszolgálati televíziónak nyilatkozva utalt először arra, hogy a lövöldözésben többen életüket veszthették.

Ezután késő éjszakáig egy civil halottról és egy likvidált terroristáról és 15 sebesültről lehetett tudni, köztük egy súlyosan sérült rendőrről.

Kora hajnalban azonban közölték, hogy a kórházban egy nő is életét vesztette, így a merényletnek már két ártatlan áldozata van.

-írta a Reuters.

A rendőrség arra kérte az embereket, ne tegyenek közzé spekulációt, pletykákat vagy állítólagos áldozatok számát.

Hirdetés

A rendőrség este 10:30-kor a Twitteren közölt adatai szerint legalább egy civil meghalt, és egy támadót a rendőrség likvidált, egyet elfogott, de még több fegyveresnek a nyomában vannak.

Ebben a beszámolóban azonban a rendőrség nem erősítette meg azt a korábbi hírt, hogy egy rendőr is életét vesztette.

Mivel még nincs rendőrkézen minden támadó, a hatóságok arra kérik az embereket, hogy kerüljék a nyilvános helyeket és a tömegközlekedést se használják – a kérés nem csak a támadás helyszínére és az 1. kerületre, hanem az egész fővárosra vonatkozik.

“Ez volt hosszú évek óta a legnehezebb nap Ausztria számára” – mondta a belügyminiszter, aki azt javasolta a lakosságnak, hogy lehetőleg mindenki maradjon otthon, kerüljék a belvárost.

Kedden az iskola sem lesz kötelező.

A közbiztonságért felelős főigazgató, Franz Ruf elmondta, hogy több városrészt lezárnak, megelőzendő a további támadásokat.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.