Tech-Kütyük

Magyar fiatalok találmánya a 299 forintos dezodor-újratöltő, a Rossmann fel is karolta

Egyetlen ilyennel öt dezodor csomagolását lehet kiváltani, megspórolni!

Az egész világon végigsöpörhet, elterjedhet a találmány.

Megint a büszke magyarok alkottak valamit, amitől jobb lesz a világ! Gratulálunk nekik!

Hirdetés

Magyar fiatalok találmánya a Respray-csoda

Fújós dezodorokat újratöltő automatát telepít üzleteibe a Rossmann.

A napokba történt sajtóbemutatón elmondták:

A megoldással egyetlen palackkal öt dezodor csomagolását lehet kiváltani.

Néhány csomagolásfajtát egyszerű fenntartható alternatívára cserélni, de a spray-s dezodorok esetében nem volt magától értetődő, hogyan tudják kiváltani a kiürülve is túlnyomásos, ezáltal tűzveszélyes alumíniumpalackokat.

Erre talált megoldást egy csapat magyar fiatal, akik Respray néven automatát fejlesztettek a fújós dezodorok újratöltéséhez.

Egy apró találmány, de óriási változásokat hozhat

Réti Andor, a Respray társalapítója elmondta:

A Respray fejlesztése szelep- és szórófej technológiát ötvöz egy olyan saját fejlesztésű újratöltő automatával, amely a különböző funkcióknak köszönhetően lehetővé teszi a palackok vásárlói közegben való újratöltését.

Ez hihetetlenül környezettudatos megoldás és csak reméljük, hogy az egész világot bejárja ez a forradalmian új fejlesztés.

Ezzel ugyanis valóban már látható mértékben csökkenthető lenne az ebből az iparágból érkező szennyezés és környezetterhelés.

Hirdetés

A technológia duplán környezetbarát, ugyanis propán-bután hajtógáz helyett sűrített levegőt használ.

Így működik majd a Rossmann üzletekben a dolog

Az üzletben üres palackokat lehet venni, melyek ott helyben megtölthetők a géppel a drogérialánc Isana márkájának illataival, ezek után még négy alkalommal vihetők vissza újratölteni.

A kupakot és a szórófejet a vásárlónak kell lepattintania, utóbbi leszedésére segítsége is van egy kisebb lyuk formájában a gép oldalában.

Az automata magától felismeri a csomagolásról, melyik illatú terméket válaszotta a vásárló, és azt fogja beletölteni a palackba.

Ezek után egy képernyőn kell megerősíteni a vásárlásra vonatkozó kérdéseket. Újratölteni csak sérülésmentes palackot lehet, erre a folyamat során külön fel is hívja a figyelmet az automata.

Az egész procedúra néhány percet vesz igénybe, a töltés pedig biztonságos, egy automatikusan lezáródó plexiüveg mögött történik a gépben.

Ha kész, a vásárlónak csak vissza kell pattintania a szórófejet, és használható a dezodor. Az automata rendszere nyomon követi a töltések számát is, minden alkalom után új címkét nyomtat a palackra, melyen az is rajta van, hány utántöltési lehetőség van még.

Egy palack az első töltéssel 599 forintba kerül, a további négy töltésért alkalmanként 299 forintot kell fizetni.

Országosan bevezetik

A Budaörsön – az első 300 vásárló számára ingyenesen – debütáló Respray automatákat először a Rossmann néhány fővárosközeli üzletében lehet majd megtalálni, később országosan is elérhetővé válhatnak.

Ti várjátok már?

Ki fogjátok próbálni?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.