CímlapsztorikÉrdekes világ

Magyarországon sincs többé Uncle Ben’s, mert sértő a termék…

Mit gondoltok… tragikomédia, vagy jogos “igény”?

Ennyi erővel szinte mindent be lehetne tiltani…?!

Januártól már Magyarországon is Ben’s Original néven kell keresni a korábban Uncle Ben’s néven elérhető rizskészítményeket és élelmiszereket

Hirdetés

– adta hírül közleményében a cég, hozzátéve, hogy nemcsak a rasszista sztereotípiákat felelevenítő névvel kívánnak szakítani, de támogatni akarják a hátrányos helyzetű közösségeket is.

Ahogy azt már tavaly, a cég döntésekor megírtuk, a márkanévvel kapcsolatos ellenérzések azután erősödtek fel, hogy George Floyd halálát követően tüntetéssorozat kezdődött az Egyesült Államokban tapasztalt, feketékkel szembeni rendőri erőszak és az intézményesített rasszizmus ellen.

A termékcsalád logójában látható Uncle Ben (Ben bácsi) a gazdájukat szolgáló feketék régi megszólítására utal; ők nem kaphatták meg az úr/hölgy megszólítást, ehelyett csak bácsik és nénik lehettek.

Így a logóban szereplő afroamerikai férfi sokak számára tűnt rabszolgának, annak ellenére is, hogy a gyorsrizsekben és egyéb instant alapételekben utazó cég már 2007-ben is próbált úgy tenni, mintha Ben bácsi a cég igazgatótanácsának lenne a tagja.

A cég most azt írja, azután döntöttek a változásról, hogy „2021-ben a márka számos felmérést végzett, a világ minden pontjáról fogyasztók ezreit, munkatársakat és számos érdekelt felet meghallgatva értette meg:

Hogy milyen egyenlőtlenségre és sztereotípiákra enged következtetni az Uncle Ben’s márka”.

Szerintük „a korábbi arckép eltávolítása hozzájárul a méltányosabb ábrázoláshoz, valamint jelzi a márka törekvését egy nyitottabb és elfogadóbb jövő megteremtéséért”.

A hátrányos helyzetűek támogatásáról a cég annyit árult el: „új helyi aktivitásokat” indítanak, „amelyek célja biztosítani, hogy a hátrányos helyzetű közösségek is hozzáférjenek a mindannyiunk által megérdemelt tápláló ételekhez, valamint, hogy az e közösségekben élő emberek is egyenlő esélyt kapjanak a mindennapokban”.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.