Tudomány

Más bolygón keletkezett az élet? Földönkívüliek lehetünk a legnagyobb kutatás szerint

Japán tudósok megdöbbentő és bizonyító erejű eredményekre jutottak. “Mindenki úgy gondolja, hogy az élet a Földön kezdődött, de az új eredmények azt mutatják, hogy más bolygókon is keletkezhetett az élet…”

A japánok most igazi áttörést értek el és konkrét tudományos bizonyítékuk van arra, hogy a Földi élet nem is a Földön kezdődött, hanem valahol távolabb, egy másik világban.

Ily módon pedig egyszerre nem csak a pánspermia elmélet vált bizonyítottá, hanem részben a földönkívüli élet lehetősége is.

Hirdetés

A kutatásik során ugyanis azt találták, hogy az univerzum más pontjain is kialakulhatott az élet.

Mi több, ma már több olyan baktériumról is tudjuk, melyek képesek lehetnek ellenállni a hosszabb űrutazásnak is, vagyis túlélik a zord körülményeket.

Az egyik ilyennel kapcsolatban most attól tartanak a tudósok, hogy “élettel szennyezheti be” a Marsot a jövőbeli Mars missziók során.

Egyértelművé vált tehát, hogy az egyszerű életformák, egyes baktériumok képesek eljutni egyik bolygóról a másikra és túlélik a világűr szélsőséges körülményeit.

A kutatók a radioaktivitásnak legjobban ellenálló Deinococcus radiodurans baktériumot a Nemzetközi Űrállomáson kívül helyezték el, 400 kilométernyire a Földtől.

A világűr szélsőséges körülményeinek, nagy hőingadozásnak kitéve, erős UV-sugárzásban három évvel később is életben voltak a mikroorganizmusok.

Jamagisi Akihiko a kutatással kapcsolatban ezt nyilatkozta:

“Mindenki úgy gondolja, hogy az élet a Földön kezdődött, de az új eredmények azt mutatják, hogy más bolygókon is keletkezhetett az élet”

A tudósok úgy vélik, hogy több mint három milliárd évvel ezelőtt a Mars sokkal melegebb volt, mint manapság, a bolygó felszínén folyók és tavak is voltak és a körülmények kedvezőek voltak az egyszerű mikrobiális élet kialakulásához.

Hirdetés

Így elméletben még akár az is lehet, hogy a Földi élet a Marsról származik.

Ne feledjük ugyanis, hogy a Földön találtak már a Marsról származó több milliárd éves meteorit darabot.

Sőt, ezen meteorit darabok egyikében még kezdetleges mikroszkopikus organizmusok lenyomatát is felfedezni vélték.

Ez óriási jelentőségű felfedezés, már csak azért is, mert egyesek szerint ez az egész megmagyarázná a Marson található kiszáradt folyómedrek és egyéb “civilizációs jellegű” maradványok eredetét is.

Mivel ennyire ellenálló baktériumról van szó, a szakértők biztosak benne, hogy a kozmosz távoli pontjain is lehet belőle, messzire eljuthatott, vagy éppen a Földi élet származik valahonnan távolabbról a galaxis egy másik részéből.

Ez pedig óriási távlatokat nyithat a földönkívüli világon, értelmes civilizációk utáni kutatásban…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.