CímlapsztorikTudomány

Mechanikus fogaskerekek rovarokban: itt a bizonyíték, hogy a világ intelligens tervezés eredménye

Ez átírhatja a tudományos ismereteinket, és mindazt, amit az élőlényekről és a világunk komplexitásáról tudunk.

Rendkívül heves vita robbanhat ki egy megfigyelés kapcsán, amire ráadásul konkrét bizonyítékok is vannak.

Méghozzá mikroszkopikus felvételek, melyeket aligha lehet cáfolni, hacsak nem vagyunk hajlandóak hinni a saját szemünknek.

Hirdetés

Igazolható Isten, a “tervező” jelenléte?

Létezik egy elmélet a világra, mely a világban és főleg a természetben elforduló furcsaságokat magyarázza.

Az intelligens tervezés úgy fut neki a világ nagy magyarázásának, hogy azt állítja: valójában egy intelligens és briliáns elme tervezésének eredménye minden, még az élőlények és baktériumok is.

Már egy ideje rendkívül heves viták vannak arról a tudományos körökben, hogy a világunk miképpen épül fel, és vajon volt-e valakinek vagy valaminek célja vele, vagy “csak úgy lett”…

Azok, akik az elmélet mellett vannak, gyakran hozzák fel példaként a ostoros baktérium felépítését, mely ellentmond az evolúciónak is.

Az ostoros baktérium az egyik legegyszerűbb és legősibb állatka. Parányi mérete miatt csak az elmúlt években vált technikailag lehetővé a testszerkezetének vizsgálata és feltérképezése. A mai tudásunk szerint az élet keletkezésének hajnala óta élnek generációi, hatékonyan szaporodik, és mozog.

A tudósokat meglepte a mozgását biztosító, az ostort meghajtó szerkezet, és a kifejlődés folyamatának a mérnöki tervezéshez hasonló tökéletes vezérlése. A mozgató szerkezet vetekszik a számítógéppel tervezett, legmodernebb mikromotorok szerkezetével és működésével.

Fogaskerekek, mechanikus szerkezetek a természetben

A tudósok próbáltak matematikai modelleket alkotni, a különböző építőelem vegyületek véletlenszerű felépülésének kialakulásának lehetséges időintervallumára, ezidáig ez nem sikerült.

Annyit azért megállapítottak, hogy a legoptimistább modell szerint is, egy ilyen folyamat nagyságrendekkel több időt venne igénybe, mint a világegyetem jelenleg ismert kora.

Nemrégiben egy másik döbbenetes megfigyelés kavarta fel a tudományos vita amúgy sem nyugodt vizét.

Egyes rovarok soha ennyire részletesen elvégzett tanulmányozása során ugyanis hihetetlenül pontos, finommechanikai szerkezetekre, struktúrákra találtak bennük.

Hirdetés

Ezek olyanok, mintha precízen gépek tervezték volna meg őket.

A mikroszkopikus felvételeken jól kivehetőek azok a fogaskerekek, melyek egymásba ágyazódva képesek olyan képességgel felruházni ezeket az organizmusokat, ami a szokottnál is nagyobb ugrásra tudja késztetni őket.

Ilyen “mechanikát találtak” többek között a bolhákban és egyes szöcske és más rovarfajokban is.

Mi lenne nagyobb bizonyíték arra, hogy minden mindennel összefügg?

Rendszerszintű anomáliák a természetben

Elképzelhető, hogy egy ősi teremtő, egy magas intelligenciával rendelkező valami tervezte meg a világ élőlényeit?

Senki sme tudja a pontos választ, mindenesetre számos ponton valóban megfigyelhetők ehhez hasonló “furcsaságok” a természetben.

Egyes kutatások szerint az emberi szem maga is az intelligens teervezés eredménye.

A tudósok elmondják, hogy a különlegesen megtervezett szaruhártyához és szemlencséhez képest a legfejlettebb kamera is csak egy gyermekjátékhoz hasonlítható.

A szemben lévő parányi pálcikák és csapok a fényt elektrokémiai impulzusokká alakítják egy olyan folyamattal, amit a legbonyolultabb laboratóriumok sem képesek reprodukálni.

Majd az agysejtek átalakítják ezeket az elektromos jeleket az érzékelés csodájává – valami olyanná, amit a legfejlettebb szuperszámítógépek sem képesek megtenni sem most, sem a közeljövőben.

Nem is volt evolúció?

Mindezek komoly kételyeket kelthetnek abban, hogy egyáltalán volt-e evolúció.

Ha ugyanis az intelligens tervezés kutatóinak van igazuk, akkor egyrészt létezik egy tervező entitás, egy erő, mely a jelenlegi ismert világ viszonyrendszerét és élőlényeit kitalálta.

Ez újragondolásra sarkallhatja az emberiséget: talán nem is minden holmi véletlenek és genetikai mutációk eredménye…?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!