CímlapsztorikMisztikum

Megemelt koleszterinszinttel lehet kisöpörni a rákot és az áttéteket – forradalmi felfedezést tettek!

Kutatók végleg megtalálhatták a rák Achilles-inát!

Nincs többé áttét, véget érhet a rák kora!

A Duke Rákközpont tudósai Donald McDonnell professzor vezetésével bebizonyították, pontosan milyen összefüggések révén képes a koleszterin befolyásolni a rákos áttétek burjánzását a szervezetben.

Hirdetés

Korábbi tanulmányok során már sikerült rámutatni, miként hat a koleszterin a tumorok növekedésére ösztrogénpozitív rákszövetekben, most azonban másféle daganatokban is alátámasztották kísérleti állatok segítségével a szóban forgó hipotézist.

Rájöttek, hogy a 27HC hidroxikoleszterol, amely a koleszterin egyik fő metabolitja, képes megnövelni a rákszövetek zsírfelvevő képességét, melynek révén serkentik a GPX4 nevű enzim termelődését, ami megelőzheti a ferroptózist, vagyis a sejtek elhalását.

Mindezekből kifolyólag arra a következtetésre jutottak, hogy elképzelhető, ha magas koleszterinszintet állítanak be a szervezetben, akkor azzal lényegében elpusztíthatják a daganatos sejteket, illetve azokat az áttéteket, amelyeket rövid idő alatt okoztak.

Mellrákkal diagnosztizált betegeknél megfigyelték azt is, hogy azok a páciensek, akik magas koleszterinszintjük miatt sztatint szedtek, nagyobb eséllyel maradtak életben, ami arra utal, hogy ezek a készítmények elősegíthetik a rákos sejtek burjánzásának megakadályozását is.

Ha végül sikerrel végződnének az első terápiás kísérletek, akkor könnyen lehet, hogy a jövőben egy újabb gyógyszerrel bővülhet a rákkezelésekhez köthető készítmények tárháza, így javulhatna a betegek túlélési prognózisa.

Sőt, egyesek még ennél is optimistábbak:

Szerintük ez lehet tulajdonképpen a rák Achilles-ina, és magas koleszterinszinttel a rákot ás annak áttétjeit is ki lehet majd söpörni a szervezetből egy jól kidolgozott protokollal.

Vagyis könnyen lehet, hogy itt van, elérkezett a rák korának vége…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Ha tetszett, kövesd partnerünk tartalmait is!

Iratkozz fel a csatornára.

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.