CímlapsztorikTudomány

Megfulladt egy kislány, miután az anyja az oltás után elájult a fürdetés közben

A rendőrség munkatársa azonban úgy fogalmazott, hogy az esetet balesetként kezelik, és az oltásra adott reakció is közrejátszhatott abban, hogy a nő elájult.

Tragikus eset

Meghalt egy 9 hónapos brit kislány, miután az édesanya elájult fürdetés közben a covid-oltás után

-számolt be róla a Mirror.

Hirdetés

Az eset még 2021 márciusában történt. Az anya, Louise Atkinson a nyomozás során azt mondta, hogy délelőtt fél 11 körül kezdte el fürdetni Ellie-t. A kicsi a kádban ült körülbelül nyolc centiméteres vízben,

a nő utolsó emléke pedig az, hogy lehajol érte, hogy kivegye.

„A következő dolog, amire emlékszem, hogy James kiabál, és felemel engem”

-mondta Louise.

A kicsit helikopterrel szállították kórházba, de az életét már nem tudták megmenteni. A halálát a vizsgálat szerint fulladás okozta.

A nőre és a kádban fekvő kicsire a férj talált rá, miután hazaért egy fogorvosi vizsgálatról. A férfi kivette a kislányt a kádból, felhívta a segélyhívót és a diszpécser utasításai alapján azonnal elkezdte az újraélesztést.

Az oltás mellékhatása lehet?

A nő egy nappal korábban kapta meg az Oxford-Astrazeneca koronavírus elleni oltást is. Az angliai közegészségügyi hivatal azonban azt közölte, hogy az „álmosság” nem számít elterjedt mellékhatásnak.

A nő később viszont úgy emlékezett vissza, hogy „furcsán érezte” magát.

Louise a második oltása után is elájult 2021 júniusában, amikor éppen Ellie sírját látogatta meg.

Hirdetés

Az esetet kivizsgálták, de Louise szerint végül senki sem tudott egyértelmű magyarázatot adni arra, hogy miért vesztette el az eszméletét.

Phil Read nyomozó őrmester, a dorseti rendőrség munkatársa azonban úgy fogalmazott, hogy az esetet balesetként kezelik, és az oltásra adott reakció is közrejátszhatott abban, hogy a nő elájult.

Tényleg okolható az oltás?

A legérdekesebb része az ügynek maga a tény, hogy nem sokkal a tragédia előtt kapott oltást a nő, és kifejezetten furcsán érezte magát.

Bár matematikailag rendkívül kicsi az esélye, valóban lehet összefüggés, ezt a gyártó által elindított vizsgálat tudja majd kideríteni.

Korábban egy híres eset is bekövetkezett már konkrétan nyilvános események, kamerák kereszttüzében, maikor is egy ápolót oltottak be még a járvány elején, mikor megjelentek az első vakcinák.

A közösségi médiában villámgyorsan terjedtek azok a felvételek, amelyen tisztán látható, ahogyan az egyik amerikai nővér, Tiiffany Dover 15 perccel a Pfizer koronavírus-vakcinájának beadása után rosszullétre panaszkodott, majd összeesett.

“Sajnálom, homályosan látok és szédülök”

– mondta az ápoló, miközben éppen a sajtó kérdéseire próbált válaszolni, majd nem sokkal később elájult, és a mellette álló orvos karjaiba zuhant.

Amint magához tért, a nővér nem győzte hangsúlyozni, hogy_

Nem magától a védőoltástól lett rosszul, a magyarázata viszont már túl későn érkezett, ugyanis a videót időközben felkapták a világhálón.


Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.