Címlapsztorik

Mégis biofegyver? Sokasodnak a furcsaságok a koronavírus eredete körül – videó

Egyre több olyan bizonyíték lát napvilágot, mely szerint a koronavírus egy „ember által létrehozott szörnyeteg, amelyet laboratóriumban fejlesztettek ki a maximális fertőzőképesség érdekében.”

De vajon tényleg ez a teljes igazság?

Egy nemrégiben napvilágra jutott amerikai hírszerzési jelentés szerint az állatpopulációkban talált koronavírusokkal foglalkozó vuhani intézet három munkatársa 2019 novemberében kórházi ellátást kért egy titokzatos betegség miatt, nagyjából abban az időszakban, amikor a SARS-CoV-2 feltételezhetően elkezdett keringeni a kínai városban.

Hirdetés

Ennek az információnak a birtokában olyan elképzelések jöttek létre, melyek szerint az új koronavírus egy természetesen előforduló vírus lehetett, amely a vuhani laboratóriumban véletlenül fertőzte meg az embereket.

Az összeesküvéselméleteknek azonban van egy meredekebb ága is, amelyek határozottan azt sugallják,

a koronavírus egy „ember által létrehozott szörnyeteg, amelyet laboratóriumban fejlesztettek ki a maximális fertőzőképesség érdekében.”

Dr. Steven Quay és Richard Muller a The Wall Street Journal egyik véleménycikkében két kulcsfontosságú bizonyítékra mutatott rá a spekulációk kapcsán

– számolt be róla vasárnap a New York Post.

A két szakértő arról beszél, hogy a koronavírusban egy olyan genetikai mintázatot (szekvenciát) azonosítottak, amelyet még soha nem találták meg természetesen a koronavírusok rendjében.

„A zoonózis-elmélet támogatóinak meg kell magyarázniuk, hogy az új koronavírus miért mutálódott vagy rekombinálódott, miért vette fel a legkevésbé „kedvelt” kombinációját, a kettős CGG-t. […] A tény, miszerint a koronavírus – minden véletlenszerű lehetőséggel együtt – egy rendkívül ritka és természetellenes, az emberi kutatók által alkalmazott kombinációt vett igénybe, azt jelenti, hogy a koronavírus eredetét kutató elméletek közül a laboratóriumi eredet a legvalószínűbb”

– írták a szakértők.

Quay és Muller arról is beszéltek a cikkben, hogy míg a SARS és a MERS vírusok, amelyekről kiderült, hogy természetes eredetűek, „gyorsan fejlődtek, és addig terjedtek az emberi populációban, amíg ki nem alakultak a legfertőzőbb formák”, addig a COVID-19 az első észlelési ponttól kezdve rendkívül fertőzőnek bizonyult.

Hirdetés

Egyelőre természetesen nincsen megdönthetetlen bizonyíték semelyik elméletre sem, mindenesetre bizonyos, hogy az új információk a világjárvány eredetének további vizsgálatára ösztökélik a kutatókat.

Emellett és a fentieket nem kizárva van egy egészen érdekes elmélet, amit a mai napig ne cáfoltak meg:

Ha ez igaz, akkor a fagyasztó sérült ajtaja is okozhatta akár a világjárványt.

A vuhani ívrusbank ajtaján ugyanis jelentősen el van deformálódva a szigetelés egy 2008-as képen.

Ez azért is fontos, mert Shi Zhengli, a kínai denevérnő, aki a vuhani intézet vezetője is volt, biztonsági hiányosságok miatt aggódott egy az amerikai hírszerzés kezébe jutó jelentés szerint.

Ha pedig ezt a sok mozaikot “összeolvassuk”, sajnos kijön az a nagyon valószínű teória, mely szerint a koronavírus valóban egy mesterséges kórokozó.

Hogy biofegyver-e?

Lehetséges, hogy népirtásra “tervezték”?

Nos, ez már egészen más kérdés. A legvalószínűbb, hogy laborbaleset történt, tehát az elterjesztés nem volt szándékos.

Ugyanakkor ezek után már semmiben sem lehetünk biztosak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.