Címlapsztorik

Mégis laborból eredhet a koronavírus? Biden 90 napot adott Kínának

Ha az eddigi tudományos állásponttal szemben valóban emberi hiba (ne adj’ Isten, szándékos akció) okozta a világjárványt, az jelentősen ronthat az ország nemzetközi reputációján – feltéve, hogy Kína engedi, hogy kiderüljön.

Joe Biden 90 napot adott az amerikai titkosszolgálatoknak és hírszerzésnek, hogy bizonyítsák az egyre biztosabb labor eredetet.

Ha sikerül Kína óriási nemzetközi nyomás alá kerülhet.

Hirdetés

Annál is inkább mert egyre többször merül már fel újabban az is, hogy nem feltétlen baleset történt, hanem akár szándékosság is.

A legvalószínűbb elmélet ha már mesterséges azt mondja, hogy egy laborbalesetről lehet szó.

A Wall Street Journal vasárnap számolt be arról, hogy az amerikai hírszerzés nem csupán ráfeszült a kérdésre, de egy gyanús esetet is talált:

2019 novemberében a vuhani víruslabor három dolgozója is kórházba került koronavírus-tünetekkel, pont abban az időszakban, amikorra a járvány kezdetét is teszik.

A járvány kitörésének vizsgálatában Kína folyamatosan maga alatt vágja a fát, hiszen a laboratóriumi eredet eshetősége kellő transzparenciával kizárható lenne, ám ennek pont az ellenkezője történik.

Azon túl, hogy a WHO tudósai nem kaptak kellő betekintést egy átfogó összefoglaló elkészítéséhez és a diplomaták más országok felelősségére célozgatnak, a Wall Street Journal tudósítása szerint a kínai hatóságok kézzel-lábbal küzdenek az ellen, hogy részletes betekintést kapjon a nyugat a pandémia eredetébe.

2012-ben egy délkelet-kínai bánya hat dolgozója ment be a föld alá, hogy kitakarítsa a felhalmozódott denevérürüléket, ami után nem sokkal mind a hatan egy rejtélyes betegséget kaptak el; hárman bele is haltak.

Megvizsgálva az ott élő állatokat, a vuhani víruslabor kutatói akkor számos új koronavírust azonosítottak. Ismerve az esetet, a koronavírus-világjárvány nyomán logikus lenne újból megfigyelni az azóta bezárt bánya denevérpopulációját. Ennek az okfejtésnek viszont komoly akadálya van:

a kínai hatóságok lehetetlenné tették a terület meglátogatását és lakatot tettek a helybéliek szájára is.

Hirdetés

Az ilyen, és ehhez hasonló intézkedések egyelőre sikeresek abban, hogy ne derülhessen tényleges fény a világjárvány eredetére. Ha azonban kibújna a szög a zsákból, könnyen lehet, hogy Kína komoly diplomáciai gödörben találná magát.

És akkor még ott van az a tényleg nem túl valószínű de lehetséges elmélet, hogy az egész koronavírus egy biofegyver lehetett.

Erre utaló dokumentumokat is a nyilvánosság elé szivárogtattak az USA hírszerzői, miszerint Kína már évek óta beszélt a koronavírusok lehetséges biofegyverként való hasnosításáról.

És mint napjainkban láthatjuk: lényegében még Kína jött ki a legjobban az egész pandémiából, ami egyesek szerint jól mutatja, hogy valamit titkolnak a koronavírus eredetével kapcsolatban.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.