CímlapsztorikTudomány

Megjött az omikron halálos, lopakodó változata, ami ellenáll a kezeléseknek is

Eddig tartott a “békeidő”, újra bezárhatnak mindent, Európában?

Teljes járványügyi korlátozások léphetnek életbe?!

Aggasztó mutáció

Az omikron BA.2 variánsa 30-50 százalékkal fertőzőbb, mint az eredeti omikron – állapították meg a Tokiói Egyetem tudósai.

Hirdetés

Ma már világszerte a koronavírus rendkívül fertőzőnek tartott omikron nevű variánsa okozza szinte az összes megbetegedést.

A változat BA.1 néven ismert a kutatók között, de ennek létezik egy alvariánsa is, a BA.2. Ez a változat január végére már 47 országban fertőzött, azóta pedig Magyarországon is találtak olyat, akit ez betegített meg.

A szakemberek szerint a BA.2 nemcsak gyorsabban terjed az eddigiekhez képest, de súlyosabb megbetegedést is okozhat.

A CNN beszámolója szerint a Japánban elvégzett laboratóriumi vizsgálatok szerint az omikron variánsa ugyanolyan súlyos megbetegedéseket okozhat, mint a korábbi változatok, például a Delta.

Nagy különbség azonban, hogy rendelkezik az omikron tulajdonságával is, vagyis képes lehet elkerülni a vakcinák által biztosított immunitást.

Újra “bezárhat minden”?

Ez pedig nagyon nagy probléma, a WHO azonnal össze is ült és folyamatosan nyomon követik a terjedését és a lehetséges hatásait.

Nem kizárt, hogyha ezek a gyanúk bebizonyosodnak, akkor újra tejes zárlatot hirdethetnek a világ országai, így Európa is.

Ez esetben ugyanis ismét válaszút elé kerül az emberiség és a társadalom.

Vagy ismét totális szigor jöhet, tehát bezárnak kis híján mindent, vagy pedig egy negyedik, ötödik oltáson is át kell majd esnie az embereknek.

Hirdetés

Ha pedig tényleg sokkal ellenállóbb az oltásokkal szemben ez az új változat, akkor pedig a vakcina híján csak a teljes szigorral betartott járványügyi intézkedések lehetnek célravezetőek a tudósok szerint.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.