Érdekes világ

Megkísérlik a Da-Vinci kódexek megfejtését: Leonardo rejtett titkai tárulhatnak végre fel?

Megkísérlik a Da-Vinci kódexek megfejtését: Leonardo rejtett titkai tárulhatnak végre fel?

Leonardo da Vinci, a legendás és egyben nagyon magának való, mérhetetlen tehetséggel rendelkező géniusz rengeteg titkot tartogató még ma is a tudomány és a történészek számára.

Egy olyan polihisztor volt a reneszánsz világában, akinek a tehetségét ma sokan isteni eredetűnek tartják, míg mások úgy hiszik, hogy földönkívüli tudással bírt.

Hirdetés

Nehezen lehet ugyanis megmagyarázni azt, hogy miért volt képes messze megelőzni a korát.

Több évszázaddal később felfedezett és igazolt dolgokat írt le.

Olyan szerkezeteket tervezett meg, melyek csak a modern századokban öltöttek testet… mintha csak előre látta volna az emberiség jövőjét…

Tudományos feljegyzései és találmányainak leírásai több ezer oldalt tesznek ki, amelyeket összefoglaló néven Da Vinci-kódexeknek neveznek.

Ezt a kódexet több ízben próbálták máér feltárni,d e mindig találtak valami újat.

Most újra nekiveselkednek a kutatók, hátha feltárnak olyan rejtett titkokat, melyek elkeürlték a tudósok figyelmét.

Úgy tudni, hogy még a mesterségs intelligenciát is bevetették a kutatásba.

Ezek alapján a kódex telejen új éretlmezést nyert, olyan dolgokat, információkat, összefüggéseket tárhatnaka vilgá elé, ami segíthet megfejteni a Da Vinci rejtélyt.

Sokak szerint telejen egyérelmű, hogy az ipar, a mérnöki- és orvostudományok, a kommunikáció, az anatómia és a 21. századi modern művészet gyökerei mind Leonardo munkásságáig nyúlnak vissza.

Hirdetés

Leonardót sokszor nevezik a reneszánsz ember őstípusának, akinek láthatólagos végtelen kíváncsisága csak a felfedezéseinek erejével volt egyenlő.

Széles körben az egyik legnagyobb festőnek tartják, és egyes vélemények szerint ő lehetett minden idők legműveltebb embere.

Épppen ezért óriási rejtély mind a mai napig az ő személye, és az, hogy pontosan mi lehetett az a forrás, melyből kivételes géniuszi elméje “táplálkozott”…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!