Egyéb

Megrázó figyelmeztetést tett közzé a Nobel-díjas professzor: ez vár a világunkra

Itt most minden alapjaiban hullik szét és változik meg. De ez még csak a jéghegy csúcsa.

Paul Krugman Nobel-díjas professzor nem akármire figyelmeztette a világot.

Egy olyan dolgo vázolt fel, amin mindannyiunknak érdemes elgondolkodnia. Ráadásul fontos megértenünk, hogy az életünk, a hétköznapjaink is alapjaiban változnak majd meg.

Hirdetés

A koronavírus-járvány gazdasági hatásai szinte kivétel nélkül minden területet érintenek, mindenki küzd a maga szintjén.

A gazdaság újraindítása kardinális kérdés, de nem szabad elkapkodni

-figyelmeztet.

Az idén 67 éves amerikai közgazdász, aki az elismerést 2008-ban a nemzetközi kereskedelem mintáinak, illetve a gazdasági tevékenységek földrajzi megoszlásának, a méretgazdaságosságnak és a különféle áruk és szolgáltatások fogyasztói preferenciáinak erre gyakorolt hatásainak vizsgálatával nyerte el, nem akármihez hasonlította a jelen helyzetet.

Szerinte ez az egész a 1918-as spanyolnáthához hasonlít a jelenlegi gazdasági helyzet és krízis.

Ekkor ugyanis azokban a városokban, ahol a szigorú korlátozásokat hosszabb ideig fenntartották, kevesebb áldozattal és gyorsabb gazdasági helyreállással tudott újraindulni az élet.

A professzor szerint a gazdaság idő előtti újraindítása beláthatatlan következményekkel járhat, a koronavírus-járvány lehetséges ismételt berobbanása miatt pedig még több halálos áldozattal és még mélyebb recesszióval kellene ebben az esetben számolni.

Ez az egész minden ember életét érinteni fogja.

A kicsiktől a nagyokig.

Hirdetés

Alapjaiban formálja majd át a közéletet és a gazdaságot is, végső soron pedig elmondható, hogy a “vihar” elvonultával egy új Világrend köszönt majd ránk.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.