CímlapsztorikÉrdekes világ

“Megszűnt minden, ami New Yorkot várossá teszi”: hetente százan kerülnek tömegsírba, még több a napi halott

„A legrosszabb, hogy nem tudjuk, mikor lesz vége, egy ismeretlen bolygón járunk, ahol előttünk még nem járt senki, az egész egy nagy kísérlet.”

New York városa alig néhány hét alatt lett az amerikai koronavírus-járvány egyik gócpontja.

Napjainkban olyan pokoli állapotok uralkodnak ott, mint nemrégiben az olaszországi Bergamoban, ahol tömegével kellett katonai teherautókkal elszállítani a halottakat.

Hirdetés

New York egyes parkjaiban jelöltek ki helyet a halottaknak, akiket gyakorlatilag tömegsírokba temetnek, mivel már nincs koporsó, sem pedig hely a temetőkben.

A halottasházak dugig vannak, a szertartások megálltak, minden összeomlott.

A nyomasztó hangulatot csak erősíti, hogy a keleti parti nagyvárosban egyre több kép és videó jelenik meg azokról a hűtőkamionokról is, melyek a koronavírus-járvány miatt halottasházként működnek.

Az egyenként 44 holttest tárolására alkalmas járműveket a nagyobb kórházak mellé telepítették, és külön sátrakat is emeltek a hatóságok.

A járvány kitörése óta naponta 25 holttest kerül a sírokba – mondta a város egyik illetékese a The New York Times-nak.

Az AP hírügynökség készített képeket a helyszínről, és ezeken jól látszik: egy hatalmas árokban, munkagéppel rakják egymásra a deszkaládákat, majd amikor az árok egy része megtelt, rájuk tolják a földet.

Michael Lanotte, a New York államban lévő ravatalozók igazgatói szövetségének vezetője azt közölte, hogy ezek elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy az elhunytakat emberséges körülmények között őrizzék, amíg átszállíthatják őket a ravatalozókba.

„Lassan több hónapnak tűnik, ami még csak két hete kezdődött”

metró is teljesen kiürült, egyes buszjáratokat ingyenessé tettek, és a még nyitva tartó boltokban egyszerre csak meghatározott számú ember lehet bent.

Hirdetés

„Furcsa látvány, hogy a világ legnagyobb fogyasztói társadalmában sorban állnak az emberek, hogy élelmiszerhez jussanak”

– mondta egy ott élő.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.