CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

Megvan Ádám, az első ember lábnyoma: óriásokból állt Ádám és Éva generációja?

Ádám hatalmas, kőfalba süllyesztett lábnyoma írhatja újra a teljes emberi evolúciót?

Hihetetlen, de megtalálhatták a legelső megteremtett ember, Ádám lábnyomát?

Megdöbbentő, több millió éves lenyomat Afrikában

A különös, valóban lábnyomra kísértetiesen hasonlító képződménnyel kapcsolatban nm sikerült egyértelműen megállapítani a korát, de annyi biztos volt, hogy 200 millió évnél régebbi a lelet, egyes becslések a 3,4 milliárd évig is elmentek.

Hirdetés

3,4 millárd évvel ezelőtt nem élt ember a FÖldön, a 200 millió éves kor is azt sejteti, hogy bárminek is a lábnyoma ez, az messze megelőzte az embert.

A vallásos csoportok szerint ez a lábnyom nem más, mint Ádám, az első létező ember lábnyoma.

Mindezt állítják annak ellenére is, hogy maga a lábnyom hatalmas mértekkel rendelkezik.

A lábnyom, mely ellent mond az emberi evolúciónak?

A döbbenetes lábnyomot Stoffel Coetzee afrikavadász fedezte fel még 1912-ben, Dél-Afrika félreeső vidékén.

A kalandort az akkoriban a Kelet-Transvaal nevet viselő vidék gazdag vadvilága vonzotta oda. Oroszlánokon és antilopokon kívül másra nem is számított, ezért borzasztóan meghökkent és felvillanyozódott, amikor meglátta a hatalmas lenyomatot.

Mivel ilyen embertől elhagyott vidéken talált rá – amelyet még ma is nehéz megközelíteni – szinte biztosra vette, hogy nem a sziklába utólag bevésett hamisítványról van szó.

Az „istenek lábnyoma”-ként is becézett lábnyomról az első videót csak 2012-ben tette fel a YouTube-ra Michael Tellinger utazó és amatőr kutató.

A videóhoz mellékelt szövegből kiderül, hogy a lábnyom durva gránitsziklába mélyed.

A lábnyom külön érdekessége, hogy hat lábujjat lehet kivenni rajta.

Hirdetés

Vagyis ha valóban egy humanoidtól származott, annak bizony hat lábujja volt.

Tudományos viták vannak róla a mai napig

Bár egyesek arra gyanakodnak, hogy a lábnyom az erózió műve, professzor Pieter Wagener, a Port Elizabeth-i Egyetem (ma Nelson Mandela Városi Egyetem) tanára a következőket mondta:

„nagyobb az esélye, hogy az űrből érkezett zöld emberkék nyalogatták ki a mintát a sziklából, mint annak, hogy az erózió hozta létre”.

Még ha el is fogadnánk azt a soha sem igazolt és igen valószínűtlen állítást, hogy egykor emberszabású óriások élhettek a Földön, és nagyvonalúan átsiklanánk az igencsak laza kormeghatározáson (200 millió – 3 milliárd év) akkor is sok problémára kéne magyarázatot találni.

Például hogy hogyna is keletkezett a lábnyom maga és gránitban létrejöhetett volna-e, mint a szóban forgó esetben.

Lábnyomok általában üledékes kőzetekben (mészkő, homokkő), illetve vulkáni hamuban szoktak fennmaradni, mélységi magmás kőzetekben (amilyen a gránit) nem. Ugyanis – mint a nevük is mutatja – a mélységi magmás kőzetek több kilométerrel a földfelszín alatt jöttek létre, és lehűlésük soká, akár több ezer évig tartott, ahogy a felszín felé haladtak.

Nehéz elképzelni azt, hogy került volna ebbe az olvadt állapotban 1200 Celsius-fokos anyagba bármikor lábnyom.

A szkeptikusok felhoznak még egy érdekes érvet: másik lehetőségként valakinek több ezer, vagy több tízezer, millió éveken át kellett volna egy helyben állnia és ránehezednie a kőzetre, hogy azt végül az idő és erózió kikoptassa a “talpa alatt”, de ez nem életszerű.

Azok akik azonban hisznek az elméletben és abban, hogy ez egy ember előtti lábnyom, azok azt állítják, ha valóban Ádám lábnyomáról van szó, aki egykor óriásként élt a Földön, akkor valahogyan belemélyeszthette lábnyomát ebbe az anyagba, így maradva fenn az utókornak, mint az első ember legelső lábnyoma.

Eszerint az elmélet szerint Ádám és Éva generációja óriásokból állt, az emberi faj csak később vált sokkal kisebbé.

Ezt evolúciós tényezők is alátámasztják, régen a légkör magas oxigéntartalma és egyebek miatt a rovarok is hatalmas méretűre nőttek, meg, erről bizonyítékok is fennmaradtak a borostyánokba zárva.

Bár a legtöbb szkeptikus szerint a lábnyom valójában inkább valamiféle geológiai folyamat műve, a mai napig sokan hisznek benne, hogy egy ősi óriás civilizáció, vagy maga Ádám lábnyoma.

Ti mit gondoltok?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.