CímlapsztorikEgészségünkTudomány

Megvan az öregedés “ellenszere”, nem lesz több időskori betegség sem, áttörést értek el

Tudósok rájöttek, mi lehet a hosszabb élet titka, véget vethetünk az öregedésnek – állítják.

Megvan a kulcs az öregedés megállításához és az “örök élethez”

James Kirkland, a biokémia doktora és Tamar Tchkonia, a Mayo Clinic molekuláris biológusa nagy erőkkel kutatják az öregedés megállítására irányuló kísérleteket.

Tanulmányaikból kiderült, hogy a régi, már nem osztódó sejtektől való megszabadulás az idős és a fiatal szervezetek regenerációjában is segíthet.

Hirdetés

Ezek az „öregedő” sejtek károsodás, stressz vagy csak a múló idő miatt már nem osztódnak tovább, de nem is pusztulnak el.

A teljes sejtpopulációnak csak egy kis részét teszik ki, egy tanulmány szerint az idősödő egerek egyes szerveiben a sejtek csupán 36 százalékát.

Ezek azonban nem tűnnek el a szerevzetből és küönféle anyagokat bocsátanak ki, valamint gyulladásokat idéznek elő.

Az időskori betegségeknek is véget vethetnek

Vagyis az öregedő sejtek tehetők felelőssé számos időskori betegségért, mint a cukorbetegség, vagy a szív és érrendszeri betegségek, csontritkulás.

A tudósok szerint ha megszabadulnánk tőlük, ritkulnának a krónikus betegségek és az öregedés kellemetlenségei.

Kirkland és Tchkonia feltételezései szerint a szenolitikumok segítségével megelőzhetők, késleltethetők, enyhíthetők vagy akár meg is fordíthatók az időskorral összefüggő betegségek.

Ez az úgynevezett szenosztatikus, az öregedést elnyomó hatás, amely során az öregedő sejtek meghalnak, az egészségesek viszont nem károsodnak.

Már létezik az eljárás, hamarosan “örökké” élhetünk

A tudósok szerint ez egy olyan jelentőségű áttörés lesz, amihez fogható még soha nem volt és ami mindent megváltoztat majd.

Könnyen lehet, hogy a ma született emberek már örökké fognak élni, de legalábbis kivételesen hosszú ideig, 100-150 vagy akár 200 évig

Hirdetés

-fejtegetik a lehetőségeket.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!