CímlapsztorikÉrdekes világ

Megvan, mikor dönthet a kormány az általános iskolákról és az esetleges szigorításokról

Csütörtökön délelőtt tartotta meg Kormányinfó nevű sajtótájékoztatóját Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány legújabb döntéseiről.

Fontos:

A korány a jövő hét szerdán dönt arról, szükség van-e további szigorításokra

Hirdetés

Arról, hogy milyen szabályok lesznek érvényesek karácsonykor, december 11. előtt várható döntés
Enyhítésről csak meredeken csökkenő fertőzötti szám mellett lehet szó

Ha lehet, nem zárnák be az általános iskolákat, mert ez a dolgozó szülőknek is súlyos nehézség lenne, de ha kell, meglépik

A Kormányinfón elhangzott:

A kormány szerdán ülésezett, értékelték a járványügyi helyzetet.

A november 4-én kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggésben hozott intézkedéseket február 8-ig meghosszabbították, de az eredeti rendelkezésben van egy főszabály, hogy ezeket az intézkedéseket december 11-ig kell alkalmazni.

Nem tudni, hogy ezeket is meg kell-e hosszabbítani, de így van rá elvi lehetőség. Jövő hét szerdán értékelik az eddigi intézkedéseik hatásait, illetve dönt a kormány arról, szükség van-e további intézkedésekre

– mondta Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, mert képesek kezelni a megnövekedett esetszámot is.

A fertőzés az ország egészében jelen van, az osztrák határ mentén a fokozott óvatosság indokolt, mert ott az átlaghoz képet rosszabbak az adatok.

Hirdetés

Kérik, hogy akik napi rendszerességgel járnak Ausztriába, tehát az ingázók, fokozottan tartsák be a védelmi intézkedéseket! Remélhetőleg nem kell szigorúbb intézkedéseket hozni.

Vakcinák: az Astra-Zeneca kifejlesztendő vakcinájából 6,5 millió darabot kötött le.

Ebből két oltás kell egy embernek, tehát 3 millió250 ezer adagról van szó. Egy amerikai cégnél 4,3 millió adagot, a Pfizertől pedig 4 millió 439ezer adagot kötöttek le, ez összesen 12 millió adag oltóanyag összességében.

Ez 36 milliárd forintba kerül.

Tesztelés!

Holnap elindul a szociális intézményeknél a dolgozók tesztelése, hétfőtől pedig az óvodákban, bölcsődékben, iskolában, egészségügyi intézményekben dolgozók tesztelése.

A tesztelés önkéntes, kényszeríteni senkit nem lehet. Ezer csapat végzi várhatóan a munkát a kormányhivatalok koordinációjával, köztük orvostanhallgatók.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.