CímlapsztorikTudomány

Megvannak az idegenek, a Föld közvetlen szomszédságában egy lakható exobolygón?

A bolygó felől ráadásul jelek érkeznek a Föld felé.

Szenzációs bejelentések várhatók?

Jelek, amiket csak technológia hozhatott létre?

Olyan jeleket észleltek egy Gliese 581 d-ként ismert lakható exobolygó felől, mely akár egy fejlett idegen civilizáció üzenete is lehet.

Hirdetés

A jelek 2014-ben érkeztek a Föld felé és eleinte a tudósok azt gondolták, talán csak természetes a jel forrása, de ez egyre furcsább méreteket öltött.

Összesen három nagy jelet azonosítottak a Gliese irányából, 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban.

bebizonyosodott, hogy ezek a jelek minden esetben teljes mértékben megegyeztek, ez pedig szinte teljesen kizárta, hogy a jel természetes eredetű legyen.

Vagyis a szóban forgó jeleket csak valamilyen fejlett technológia tudja létrehozni – állították.

2020-ban újra érkezett a jel a Gliese 581 d felől

2020 évében aztán a jelek újra megismétlődtek, mi több, azóta folyamatossá váltak.

Eleinte felmerült egy lehetséges magyarázat, miszerint ez nem más, mint egy csillag kisugárzott mágneses sajátossága, ez azonban nem nyert bizonyítást.

A természetes jelnél ugyanis a jelek érkezése közötti intervallum azonos lenne, ennél a jelnél azonban ez nem így van.

A jelek közötti intervallum ugyanis 16, 19, 22 és 27 nap volt.

Egyre több csillagász veti fel a lehetséges magyarázatot arra, hogy ez a jelforrás ténylegesen mesterséges, vagyis nem kizárt, hogy egy földönkívüli civilizáció próbálja ily módon felvenni velünk a kapcsolatot.

Hirdetés

Földönkívüli fajok akarnak kapcsolatot teremteni a Földdel?

A legizgalmasabb és egyben talán leghajmeresztőbb kérdés az idegenek léte és az a felvetés, hogy ez a jelforrás ha valóban mesterséges, kiktől érkezhet és miért a Föld felé sugározták.

A Gliese két ucat fényévnyire van csupán tőlünk, így nem kizárt, haogyha valóban lakják ezt az exobolygót, akkor észrevehették a Földet.

Azt már egy ideje tudni lehet, hogy messziről is meg lehet állapítani egy bolygóról, hogy lakott-e, a légkörben tallható légszennyezés miatt, talán épp így “fedeztek fel” minket.

Az is lehet, hogy egy haldokló civilizáció segélykérő jelei lehetnek ezek a jelek, és a Föld felé csak véletlen sugározták, vagyis a kozmosz minden irányába elküldték ezt a jelsorozatot.

Akár lehet természetes is, de az sincs megerősítve

Másrészt, ha nincs nyilvánvaló minta, akkor a Gliese jeleknek lehet természetes forrásuk.

Ami a bolygó spektrumában található hatalmas mennyiségű fémet illeti, erős robbanásokkal kombinálva arra utalhat, hogy a bolygó viszonylag fiatal.

2-3 milliárd évvel ezelőtt a Föld felszínét is vas borította, és a vulkáni tevékenység kizárta az életet a bolygón.

Mellesleg, ha a bolygót teljes egészében vas és származékai borítják, akkor egy nagyon erős jel forrásává és ismétlőjévé válhat, amelynek nagyon világos periodicitása lehet, de nem állandó iránya.

Vagyis ugyanoda lyukadunk ki.

Túl keveset tudunk még a jelről, annak pontos okáról, így nem zárható ki, hogy egy ismeretlen civilizáció próbálja felvenni a kapcsolatot velünk, legalábbis nem szabad kizárni ennek a lehetőségét sem.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.