CímlapsztorikÉrdekes világ

Mi a…? Tébolyult egy világban élünk, értékek nélkül? Erre kaptak forgalmazási engedélyt?

Szerencsére nem… De ami késik, nem múlik?

Ki mit gondol?

Ez sci-fi, vagy a közeljövő, rosszabb esetben a sötét jelen?

Hirdetés

Kinek mi a véleménye a képekről?

Sajnos bár önmagában “szerencsére” kamuról van szó olyan szempontból, hogy a legtöbb képen látható baba végül soha nem került tömeggyártásra, azért van némi valóság mag is a jelenség mögött.

És inkább ez az amit aggasztó.

Az elfogadás jegyében élni remek és nagyszerű, ezzel nincs is gond a legtöbb ember szerint.

Az azonban egy furcsa, már-már tébolyult világot vetít előre, amikor egy eurovíziós dalfesztivált egy szakállas “nő” nyer meg, vagy hogy ilyen babákról készült képekkel szembesülnek a fiatalok a neten.

Sajnos a fiatal személyiségek még meglehetősen jól manipulálhatók, ezért megy máig a vita arról, hogy az efféle érzékenyítés mennyire káros, vagy sem.

Ki mit gondol erről a jelenségről?

A terhes Ken baba mögött valóban van némi igazság.

A Barbie és Ken babafigurákat gyártó amerikai Mattel hivatalosan megerősítette: a terhes férfi baba nem a Mattel terméke, ami egy videóban is szerepelt, mely igen nagy port kavart.

Hirdetés

A videó forrása a Babylon Bee nevű weboldal, amely a saját leírása szerint “fake news, amiben megbízhat”, valamint “a világ legjobb szatíraoldala”.

A MediaBias/FactCheck forráselemző oldal a Babylon Bee-t konzervatív-keresztény szatirikus oldalként jellemzi.

Félrevezetővé azáltal válhat ez a tartalom, ha eredeti kontextusából kikerülve, olyan platformokon is felbukkan, ahol nem ismerik az oldal profilját, akárcsak a fenti képek.

Ugyanakkor az egészben az az aggasztó, hogy mindezen szatíra hírek és oldalak tagadhatatlanul a jelen világunkban érzékelhető szélsőségekre reagálnak – a maguk szélsőséges módján.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.