CímlapsztorikÉrdekes világTech-KütyükTudomány

Mindeninek ezt a nyomkövető gyűrűt kell majd viselnie a “Világ biztonsága érdekében”?!

Tényleg a nyakunkon van a Fenevad bélyegének bevezetése, amit mindenkinek viselnie kell?

A mikrochipek és különféle bőr alá ültethető ketyerék és implantátumok világának kapujában vagyunk sokak szerint, amit közegészségügyi veszélyekre, járványokra hivatkozva tehetnek kötelezővé?

Utána ártunk!

Hirdetés

Nagyon úgy néz ki… – legalábbis kísértetiesen hasonlít a dolog egy bizonyos Orwelli világképre is. Egy anti-utópiára…

Miről is van szó?

Arról, hogy egy Petri Hollmen nevű finn fejlesztő guru előállt valamivel, ami a jelen helyzetben, a nagy világszintű egészségügyi vészhelyzet és járvány idején érdekes “színben” tűnik fel.

Az Oura nevű eszköz egy olyan futurisztikus kinézetű gyűrű, ami “figyeli” a felhasználóját, vagyis a viselőjét, adatokat gyűjt annak egészségi állapotáról.

És ami a legfontosabb, GPS és egyéb heyladatokat küld róla, azaz tudni a viselője holléátéről, minden körülmények között.

Ez a finn egy wellness-számítógép az ujjak artériáján keresztül, az alvás és az ébrenlét során számos fiziológiai mérést végez, és nemcsak tájékoztatja viselőjét egy applikáción keresztül, de elemzi is az eredményeket, és javaslatokat is tesz.

Sőt, a valós idejű biomarkerek elemzésével segít felfedezni az esetleges vírusfertőzést is, és az Ourának már van legalább egy COVID–19-sikertörténete.

Az orvosok által végzett tesztelés nagyon fontos a COVID–19 elleni küzdelemben, de az embereknek tudniuk kell, mikor kell orvoshoz fordulniuk. Hollmennek ehhez az Ourájára volt szüksége.

Amikor néhány napja felébredt, a gyűrűje tudatta vele, hogy hőmérséklete meghaladta a 37,8 Celsius-fok értéket, a pulzusszáma és az éjszakai légzése sokkal magasabb volt, mint általában.

Hirdetés

Ugyanakkor nem érezte magát betegnek, és azt hitte, hogy csak rosszul aludt, tehát ha a gyűrű nem figyelmezteti, ugyanúgy bement volna a munkahelyére.

Ehelyett orvoshoz ment, elvégezték rajta a tesztet, és ki is derült, hogy COVID–19-vírusfertőzése van.

A gyűrű rendelkezik testhőmérséklet-mérővel, infravörös optikai LED-érzékelővel – ennek segítségével végez méréseket az ujjak artériáján keresztül –, ezenfelül a 3D-s gyorsulásmérő és giroszkóp lehetővé teszi a gyűrűt viselő mozgásának, aktivitásának mérését is.

Ez a három szenzor pontosan meg tudja mutatni a pulzusszámot, annak váltakozását, figyeli a légzést, méri a különböző tevékenységek sebességét, idejét, a testhőt, rögzíti az alvási adatokat, beleértve a különböző alvási fázisokat és az ébredési időket, megmutatja, mikor a legfittebb a testünk és az elménk.

Mégios, miért anynira félelmetes ez az eszköz?

Nos, önmagában valóban csak egy eszköz, de sokak szerint ez lehet az egyik első “bélyeg”, billog, amivel tömegesen jelölhetik majd az embereket.

A mikrochipek és különféle bőr alá ültethető ketyerék és implantátumok világának kapujában vagyunk sokak szerint.

Ma még opcionális, de a jövőben kötelezővé is tehetik a legtöbbek félelme szerint.

Hogy milyen indokkal?

Közegészségügyi, vagy akár háborús vészhelyzetre hivatkozva például…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.