CímlapsztorikÉrdekes világ

Moszkva vs NATO: katasztrofális összecsapás jöhet Oroszország és a Nyugat között

Moszkva többször figyelmeztette a NATO-t, hogy ezek a háborús játékok veszélyt jelentenek a régió biztonságára és katasztrofális összecsapáshoz vezethetnek Oroszország és a Nyugat között.

Elkerülhetetlen lesz a Nyugat és az oroszok szembenállása?

Az USA hadseregének egyik fontos embere egy jelentésében korábban már pedzegette, hogy megvan a lehetősége annak, hogy nukleáris háborúra kell felkészülni Kínával és, vagy Oroszországgal.

Hirdetés

Putyin nem enged, védelmi fegyvereket fejleszt, és komoly arzenált épít ki magának, ezt pedig az USA és a NATO sem nézi jó szemmel.

Annál is inkább, mert a NATO egy évekkel ezelőtti elemzése is arra jutott, hogy az oroszok egy esetleges invázió esetén szinte “gond nélkül” jutnának b e az Európai Unió szívébe, akár Brüsszelig…

A NATO készen áll a békére Oroszországgal…., de a konfrontációra is – üzente Jens Stoltenberg főtitkár Moszkvának.

Decemberben az ország védelmi miniszterhelyettese, Alexander Fomin újságíróknak elmondta, hogy tavaly „a [NATO] légi és tengeri haderejének aktivitása jelentősen megnőtt és egyre inkább kialakulnak olyan helyzetek, amelyek súlyos eseményekhez vezethetnek”.

Egyértelmű jelzést kell küldenünk Oroszországnak … Ha összeütközéseket akarnak, készen állunk. Ha együtt akarnak működni, örülni fogunk.”- mondta.

Mindezek a kijelentések egy nappal azután következtek, hogy a NATO elrendelte tagjainak, hogy különítsenek el több forrást ahhoz, hogy növeljék jelenlétüket Oroszország határainál.

Ez támogatni fogja erőink és harci csapataink bevetését a NATO-szövetség keleti szélén, valamint légi járőrözést, haditengerészeti bevetéseket és gyakorlatokat”.

– tette hozzá.

Moszkva többször figyelmeztette a NATO-t, hogy ezek a háborús játékok veszélyt jelentenek a régió biztonságára és katasztrofális összecsapáshoz vezethetnek Oroszország és a Nyugat között.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.