Tudomány

Működik! Karikó Katalin megtalálhatta a rák ellenszerét!

Világszenzáció, óriási bejelentések jöhetnek.

A 16 beteg közül nyolcnál nem volt visszaesés 18 hónappal a kezelés után.

Még ennél is biztatóbb, hogy az egyik betegnél a májban lévő új rákos daganat a képalkotó vizsgálatok során eltűnt, miután megkapta a vakcinát.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy valóban köszöbön van a rák ellenszerének megtalálása és széles körben való bevezetése.

Ráadásul egy magyra tudós, Karikó Katalin nagyon nagy szerepet vállalt ebben, nem véletlen, hogy egy ideje a követlező magyar Nobel-díj várományosnak gondolja a fél világ.

Most ugyanis a Katikóék által fejlesztett rákvakcinával kapcsolazban érkezett egy szenzációs hír.

Egy friss kutatási jelentés szerint egy új, a hasnyálmirigyrák kezelésére kifejlesztett, egyelőre még kis léptékben tesztelt vakcina megakadályozta a betegség kiújulását az abban részesülő betegek 50 százalékánál.

Úgy tudni, hogy a legújabb mRNS vakcia a beteg immunrendszerét utasítva érheti el, hogy szervezet elpusztítsa a rákos sejteket.

A német BioNTech cég tudósai olyan vakcinát fejlesztettek ki, amelyet az egyes betegek egyedi genetikai adottságaihoz lehet igazítani, hogy immunrendszerüket a hasnyálmirigyrákos sejtek elpusztítására tanítsák.

A tudósok a Nature folyóiratban közzétett kis tanulmányukban elmondták, hogy a vakcinát 16 New York-i páciensen tesztelték, és a betegek fele 18 hónap után is rákmentes maradt – a kísérlet tehát sikerrel zárult.

A New York-i Memorial Sloan Kettering Rákközpont 16 betegtől vett tumormintát, és elküldte őket Németországba.

Ott a BioNTech – akik a pandémiás időszak során a COVID-19 vakcinát a Pfizerrel közösen fejlesztették ki – kutatói elemezték az egyes minták rákos sejtjeiben lévő fehérjéket.

Hirdetés

A 16 beteg közül nyolcnál nem volt visszaesés 18 hónappal a kezelés után.

Még ennél is biztatóbb, hogy az egyik betegnél a májban lévő új rákos daganat a képalkotó vizsgálatok során eltűnt, miután megkapta a vakcinát.

Fontos azt még hozzá tenni, hogy ezek a betegek kaptak a hagyományos terápiákból, tehát kemoterápián is átestek többek között, így ezeknek is lehetett némi hatásuk, ezt további kutatásoknak kell majd eldönteni.

A szakember hangsúlyozta:

„Az, hogy harminc évnyi kudarc után bebizonyosodott, hogy a rák elleni vakcinák valóban használnak, hatalmas felfedezés. A munka csak most veszi kezdetét igazán.”

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.