CímlapsztorikÉrdekes világ

Müller Cecília: elkezdődött a harmadik hullám – ennek soha nem lesz vége?!

Fontos bejelentést tett, mely hatással lesz a jövőnkre rövid és hosszú távon: senki ne tervezzen semmit se nagyon előre!

Drámaian megnőtt az új fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában. Müller Cecília kérdésre válaszolva kimondta, szerinte a harmadik hullám elkezdődött.

Megduplázódott az új fertőzöttek száma, közel háromezret azonosítottak, s 104 beteg hunyt el a koronavírus-fertőzés szövődményei miatt.

Hirdetés

Tegnap már Müller Cecília elmondta, hogy a „járvány nem enged a szorításából”, most az elkeserítő járványadatok után tájékoztatnak a további lépésekről, tudnivalókról.

. „Sajnos hanyatló járványügyi adatokról kell beszámolni. Napokkal ezelőtt észleltük, hogy újra megnövekedett a naponta azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma.”

– kezdte.

Az elmúlt napon ez a szám fokozódott, 2853-ra nőtt. Továbbra is igaz, hogy az elhunytak között 3 százalék az, akinek nem volt krónikus betegsége a koronavírus fertőzés mellett.

Sajnos a kórházban kezelt betegek és a lélegeztetőgépre szoruló súlyos lefolyású betegek száma és az aktív fertőzöttek száma is folyamatosan nő.

Ezek a számok arra figyelmeztetnek minket, hogy a járvány továbbra is zajlik, sőt ismét emelkedő tendenciát mutat Európa-szerte – emelte ki a tisztifőorvos.

Ezért rendkívül fontos, hogy az oltási programunkat folyamatosan, következetesen végrehajtsuk – mondta, majd azzal folytatta, hogy a koronavírus megbetegedésből alapvetően kétféle módon lehet védettséget szerezni:

  • vagy átesik a betegségen és kellő mennyiségű ellenanyaga fejlődik ki
  • sejtes immunítás: a memóriasejtek az immunrendszerben emlékeznek a kórokozóra és újabb fertőződés esetén védettséget tudnak kialakítani. Erről azt lehet tudni, hogy kisfokú védettséget jelent. Az igazi védettséget a védőoltás felvétele hoz

– mondta Müller.

Magyarországon most már 5 védőoltást tudunk bevetni: a kínai Sinopharm vakcina vizsgálata, engedélyezése még folyamatban van.

Hirdetés

Korábban részdokumentációkat kaptak erről az oltóanyagról, az oltóanyaggal együtt ez is beérkezett, az NNK ezeket nézi át, vizsgálatokat végeznek el rajta, hogy minél előbb rendelkezésre állhassanak.

Elmondta az oltóanyagról, hogy a kezelése és a kiszerelése lényegesen kedvezőbb, mint pl. a Pfizer vakcinának. (2-8 fok között tartható, egyadagos, fecskendőbe töltött, beadásra kész állapotban kapják meg az oltópontok)

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.