Címlapsztorik

Napi abszurd: Elkezdtek maszkot hordani a járványtagadók, hogy az oltottaktól védjék magukat

Attól félnek, hogy az oltottak megfertőzik őket a bennük lévő oltóanyaggal… Most bezzeg jó a maszk…?!

Talán maguk a kutatók sem gondolták, hogy előbb-utóbb a járványszkeptikus és maszkellenes csoportok tagjai is megfogadják a védelmi intézkedések két legfontosabbját, vagyis, hogy távolságot tartanak és maszkot viselnek.

A hír jelentőségét azonban nagyban tompítja, hogy esetükben egész más okból történik ez:

Hirdetés

attól félnek, hogy az oltottak megfertőzik őket a bennük lévő oltóanyaggal.

A Vice egy hosszabb összefoglalót szentelt témának – írja a
hvg.hu.

Mint írták, a jelenséget egy többször cáfolt, minden tudományos alapot nélkülöző álhír táplálja, mely szerint az oltottak a bennük lévő oltóanyagot “kiengedve” vetélést, illetve a menstruációs ciklus felborulását okozhatják, ha egy nem oltott ember közelébe kerülnek.

A közösségi médiában már meg is jelentek azok a felvételek, melyeken az oltásellenesek arra figyelmeztetik követőiket, hogy tartsanak távolságot az oltottaktól.

Az elméletet a konteóhívők egyik legismertebbje, Sherri Tenpenny is osztja; ő nemrég élő videóban biztatott arra, hogy inkább jobb nem az oltottak közelében járni, de védezésképp az arc eltakarása is megoldást jelenthet.

A Vice szerint a nem létező jelenségben egyesek olyannyira hisznek, hogy másfajta kúrát is kipróbálnak: egy amerikai webshop például fenyőből készült teát árusít, mely a leírás szerint remek védelmet nyújt az oltottak által terjesztett fertőzések ellen.

De hogy a tea pontosan mit okozhat, ha a szervezetbe kerül, arról már nincsenek hírek.

Forrás: hvg.hu

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.