CímlapsztorikTudomány

NASA földönkívüliekre bukkanhatott, különleges küldetés indul, ez már hivatalos

Korszakváltás jöhet, bejelenthetik, hogy tényleg nem vagyunk egyedül a kozmoszban.

2026 lesz a szenzáció bejelentésének éve?

A NASA nemrég hivatalosan bejelentette, ezzel egyúttal elismerte, hogy az idegen élet utáni kutatás hamarosan fordulóponthoz érkezhet és földcsuszamlás szerű bejelentések jöhetnek.

Régóta gyűlnek ugyanis bizonyítékok azzal kapcsolatban, hogy a Naprendszerünkön belül földönkívüli létformák lehetnek jelen.

Hirdetés

Ezek eddig közvetett bizonyítékok voltak, de a NASA egy minden eddigitől eltérő új űrmisszió keretében végezhet feltárásokat egy földönkívüli világban.

2026-ban egy személyautó méretű kvadrokoptert indít a Szaturnusz holdjára, a Titánra, ami a földönkívüli élet után zajló “vadászat” első számú célpontja.

A kvadrokopter a tervek szerint 2034-re fog megérkezni a célállomásra, és olyan eszközökkel lesz felszerelve, amik képesek felismerni a hatalmas, szerves vegyületeket.

Megtalálhatják a földönkívülieket, a NASA készül rá?

A tudósok úgy vélik, hogy a Naprendszer egyetlen felszíni óceánja – a Földén kívül – ezen a holdon található, ami a fagyos felszín alatt rejtőzik.

„Ez egy olyan világ, ami teljesen eltér a miénktől, és mégis minden olyan összetevőt tartalmaz, amelyek az élet kialakulásához szükségesek”

– mondta Lori Glaze, a NASA bolygótudományi részlegének igazgatója.

A Dragonfly tudományos és mérnöki csapatának egyik tagja, Sarah Hörst korábban egy kozmikus konyhához hasonlította a Titánt, ahol a kutatók felfedezték az élethez szükséges összes elemet.

„Biztosak vagyunk benne, hogy minden, ami az élethez szükséges, létezik a Titánon”

– mondta Sarah Hörst.

Hirdetés

Hogy aztán tényleg olyasmit is talál majd a NASA a Titánon, ami idegenek létezésére adhat bizonyítékot, az majd a következő évtizedben kiderül.

A Titán lehet a kulcs az idegenekhez

A nagy kérdés, hogy milyen szintű életet fognak majd megtalálni, nem is az, hogy találnak-e egyáltalán valamit.

Ezért egész nyugodtan kijelenthető, hogy még a mi életünkben bejelenthetik a földönkívüli életformák létezését.

Ha csak alacsonyabb szintű életet is találnak mikroorganizmusok szintjén, már az is elsöprő erejű lehet, mivel ha már a saját Naprendszerünkben is előfordul az élet, akkor matematikailag számolva is több tucat fejlett civilizációnak adhat otthont a saját galaxisunk is.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.