CímlapsztorikMisztikum

NASA tudós: ne akarjuk, hogy ránk találjanak az idegenek, katasztrofális következménye lenne

Vészjósló figyelmeztetést tett közzé.

A néhai Stephen Hawking is hasonlót jósolt arra az esetre, ha ránk találnának, éppen ezért mondta azt, hogy a halálos ítéletünket írjuk alá az űrbe küldött jeleinkkel.

A tudósok, csillagászok körében nagyon megosztó a kérdés arról, hogy mennyire lenne jó valóban találkoznunk egy másik, földönkívüli civilizációval.

Hirdetés

Az nem kérdés, hogy ez meglehetősen izgalmas lenne minden szempontból.

Az azonban már más kérdés, hogy ez milyen szinten pecsételi meg az emberiség sorsát.

A NASA egyik legismertebb tudós, asztrofizikusa, Neil DeGrasse azt állítja, hogy ő valósággal rettegne, ha valaha ránk találnának az idegenek.

Ennek ugyanis nem lenne éppen kedvező hatása, kimenetele a Földre nézve.

Hasonlóképpen vélekedett egy német tudós is már korábban, aki egyenesen úgy fogalmazott, hogy a halálos ítéletünket írjuk alá azzal, hogy mindenféle jeleket küldözgetünk szét kapcsolatfelvételi szándékkal a kozmosz sötétjébe.

A néhai elméleti fizikus, a 2018-ban elhunyt Stephen Hawking is felvázolta azt a lehetőséget, hogy az idegen fajok ellenséges szándékúak lehetnek, és talán nem véletlen, hogy annyira nagy a csönd az univerzumban.

Mert vagy már minden más civilizációt kiirtottak, vagy az egyes világok szülöttei egyszerűen félnek és hallgatnak.

Neil De Grasse szerint az idegenek a legjobb esetben is közömbösek lennének irántunk, és ha szerencsénk van, elzárnak minket egy kozmikus rezervátumba, mint annak idején a telepesek tették ezt az amerikai indiánokkal.

Más egyéb esetben akár a Föld össze erőforrására igényt tartanának, és nem félnének háborút indítani ellenünk, ha önként nem járulnánk hozzá planétánk kizsigereléséhez.

Hirdetés

Hiszen szinte biztos, hogy sokkal fejlettebbek lennének mint mi.

Ezt már csak azért is feltételezik, mert ha ide el tudnának jutni, az egy nagyon fejlett űrutazás technológiát feltételezne.

Éppen ezért talán érdemes lenne megfogadnunk a tudósaink és a hozzáértők tanácsát, és nem felhívni túlságosan a figyelmet arra, hogy itt vagyunk…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.