CímlapsztorikÉrdekes világ

Navahók gonosz szellemei kísértenek a Skinwalker Ranchon? 200 éve nem sikerül megoldani a rejtélyt

Senki sem tud rá egyértelmű magyarázatot adni, hogy mi zajlik a területen, ahová soha nem engedtek kamerákat, egészen mostanáig.

200 éve titok, hogy mi is történik ott pontosan.

És a választ egyelőre senki sem tudja.

Hirdetés

Rengeteg ufó észlelés és egyéb paranormális tevékenység történet már ezen a földterületen, és különféle legendák, szóbeszédek terjedtek el arról, hogy mi okozza ezeket.

A legtöbb jelenség oka elektromos, legalábbis fényekkel és elektromos jelenségekkel kapcsolatos.

Minden ok nélkül kikapcsolnak a mobiltelefonok, kamerák, más eszközök, például az autók rádiói is megbolondulnak, vagy teljesen elnémulnak.

A digitális karórák, de még a hagyományosak is egyszerűen megállnak ketyegni…

A farm hosszú történetének részei az őslakos ute és navahó indiánok, akik régebben szövetségesek és kereskedelmi partnerek voltak, de az idők során egyre feszültebbé vált köztük a viszony.

Amikor az amerikai kormány katonákat küldött délnyugatra, hogy megvédjék a fehér telepeseket a navahóktól, az ute törzs lepaktált a katonákkal, amire a navahók válaszképp elátkozták ezt a földet, és Skinwalkernek nevezett gonosz szellemeket küldtek rájuk.

Ezek a gonosz entitások állítólag különböző formákat öltve járják a vidéket.

Legalábbis ez az elterjedt legenda járja a környékről.

A teljes igazságot senki sem tudja.

Hirdetés

Ahogyan azt sem, hogy miért lehet időnként – szinte majd minden éjszaka – a területen táncoló fényforrásokat látni.

Ezek is a navaho szellemek “fényei” lennének?

A Skinwalker Ranch-on történtek nem igazán köthetők egy konkrét időponthoz, vagy rövidebb intervallumhoz, ugyanis ahhoz, hogy átfogó képet kapjunk a farm történetéről, körülbelül fél évszázadnyi eseményt kell áttekintenünk.

A skinwalker-mondakör főszereplői bár hasonlítanak a vérfarkasokra, de több, lényeges pontban is különböznek tőlük. Európai “rokonaikkal” ellentétben a skinwalkerek olyan kreatúrák, amelyek egykor emberek voltak, de szánt szándékkal tettek szert alakváltó “tudásukra”, mondhatni kevésbé becsületes úton – értsd:

Nem túlzottan etikusnak tartott rituálék segítségével (érdekesség, hogy bizonyos variációi az eredettörténetnek hozzákapcsolják az Anasazi indiánok tevékenységét is).

Mint azt tudjuk, az indiánok spirituális világképéhez szervesen hozzátartozik az állatok külső-belső tulajdonságainak tisztelete, vagy a velük való különleges szellemi viszony kialakítása, így talán nem is meglepők a skinwalkerekről szóló történetek.

Ezek a legendák egyébként afféle tabutémának számítanak, a törzs tagjai egymás közt sem beszélnek sokat róluk, a kívülállónak pedig kifejezetten nehézkes bármilyen információhoz jutni.

A farm körül nagyjából az elmúlt ötven évben rengeteg olyan jelenség és anomália fordult elő, amelyre tudományos magyarázatot a birtokunkban lévő ismeretek segítségével nehezen vagy sehogy sem lehet adni.

Mindenképp megemlítendő, hogy a jelenségek nem csupán ezen a két négyzetkilométernyi területen fordulnak elő, hanem a környező régióban is igen gyakoriak a paranormális észlelések.

A mai napig nem tudni, mi okozza ezeket.

Egyesek azt is felvetették, hogy talán földönkívüli aktivitás zajlik a régióban.

A navaho ősi szellemek pedig valójában idegen civilizáció tagjai lehettek, akik beépültek a törzsek életébe, a közösségbe, a halálukat követően pedig asztráltestben tértek vissza, hogy őrizzék a szent földet.

Bármi is az igazság, a Skinwalker Ranch nem adja egykönnyen a válaszokat.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.