CímlapsztorikÉrdekes világ

Nefilim óriások építhették Mexikó földalatti piramisát: kétezer éves rejtély tárul fel

Földönkívüli eredetű lehet a piramis, mely mögött még a Gízai Nagy piramis is eltörpül.

Több mind 2 ezer éves földönkívüli óriások által épített piramis?

Mexikó szívében egy több mint 2000 éves ősi csoda magasodik, amely mellett még Egyiptom híres gízai nagy piramisa is eltörpül.

Ez a Cholula Nagy Piramisa, egy kolosszális építmény, amelyet nagyrészt elrejtett a hegyvidéki terep, amelyen belül épült.

Hirdetés

A legenda szerint ennek a mérnöki csodának a létrehozását egy mitikus óriásfajtának tulajdonítják, amely állítólag évszázadokkal ezelőtt Mexikóban élt.

Ez a kolosszális, 500 méter széles és 67 méter magas műemlék alagutak labirintusát rejti, amelyek 8 kilométeren keresztül húzódnak a felszíne alatt.

Ez a valaha épített legnagyobb térfogatú piramis, és egyesek szerint ez a valaha emberi(?) kéz által készített legnagyobb emlékmű

-számol be a The Archaeologist.

Ősi nefilim kultúrák bizonyítéka lehet?

A görög mondák titánoknak és gigászoknak, a kánaáni népek emeusoknak nevezték őket, a Biblia pedig héberül nefilimek néven emlegeti azokat a rendkívüli termetű és képességű lényeket, akik természetfeletti származással rendelkeztek, angyalok vagy félistenek és emberek ivadékai voltak.

Mai modern, paleoasztronautikai értelmezés szerint a távoli világokból érkezett földönkívüli utazók és a földi emberek leszármazottai voltak.

Több nemrég megjelent könyv szerint a félig ember, félig isteni származású lények nem csak a mondák világához tartoznak: valóban létezett a nefilimek faja, az emberi történelemnek legalább két időszakában döntő szerepet játszottak, és tevékenységük nyomai a mai napig láthatók a Föld különböző pontjain.

A nefilimekről úgy tartják, hogy több olyan alkotást hagytak hátra a Földön, amire az emberek nem lettek volna képesek az adott korszakban.

Különleges, a Gízai piramisnál is rejtélyesek építmény

A templomkomplexum számos különböző épületet tartalmaz, amelyek mindegyike egyedi történelmi, régészeti és spirituális tulajdonságokkal rendelkezik.

Hirdetés

A legnagyobb ilyen építmények a La Conejera, a Festett koponyák piramisa és a Kilenc emeletes piramis. E központi épületeken túl udvarok, oltárok, melléképületek és díszítőfelületek tarkítják a tájat. Ezek a felületek egykor élénk azték falfestményeket hordoztak, amelyek az istenek jóakaratát és szerencséjét idézték meg színes színekkel.

Meglepő módon a piramis nagy része vályogtéglából készült, amely sár, homok és szalma keveréke, a napon kisütve.

Mexikó száraz éghajlata megőrizte ezeket a téglákat, és évezredeken át megőrizte szilárdságukat és épségüket.

A cholulai nagy piramist egyesek nem egyetlen építménynek tekintik, hanem több egymásra épített piramis sorozatának, amelyek mindegyike egy másik civilizáció hozzájárulása, és amelyeket nem a már meglévő műemlékek helyettesítésére, hanem azok megőrzésére terveztek.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.