Címlapsztorik

Olaszországot is lehagytuk a halálozási listán – Csak 7 országban rosszabb a helyzet

A vezetés teljesen magára hagyta az embereket és az orvosokat a járvánnyal?

A Kárpát-medence “Bergamo-ja” zajlik? A 8. helyen állunk halálozásban, és a mutatók egyre csak romlanak…

A friss adatok szerint Magyarországon a járvány minden százezer emberből 169-et ragadott el, ezzel „megelőztük” Olaszországot, ahol ez az arány 166.

Hirdetés

Különösen mellbevágó ez az adat annak ismeretében, hogy az első hullám idején milyen rettenetes állapotok uralkodtak Észak-Olaszországban.

Tavasszal például a hadsereg teherautóinak kellett besegíteniük a halottszállításba, mert a környékbeli halottasházak mind beteltek

-írja a Blikk.

Magyarország a népességarányos halálozási mutatóban jelenleg a nyolcadik legrosszabbul teljesítő ország a világon.

Az első helyen két miniállam, Gibraltár (276) és San Marino (226) szerepel, majd Csehország (208), Belgium (192), Szlovénia (187), az Egyesült Királyság (183) és Montenegró (173) remdelkezik még a magyarnál rosszabb mutatóval. A magyar szám azonban meredeken emelkedik tovább.

A New York Times adatai szerint még aggasztóbb a helyzet, ha az elmúlt egy hét statisztikáit nézzük.

Az ő adatsoruk kedden frissült utoljára, mégis már a negyedik helyen szerepelt Magyarország a halálozási mutatón.

Ez azt jelenti, hogy Csehország, Szlovákia és Montenegró után lakosságarányosan Magyarországon haltak meg a legtöbben az elmúlt hét napban az egész világon. Minket San Marino és a karibi Antigua és Barbuda követ.

Nem megnyugtató az sem, ha az elmúlt 7 nap regisztrált koronavírus-fertőzéseit nézzük. Magyarországon százezer lakosra 58 fertőzött jutott, ezzel a New York Times szerint lakosságarányosan az ötödik legfertőzöttebb ország a világon a csehek, az észtek, Montenegró és San Marino után (a lap valamiért külön számolta a brit Man-sziget lakosságát, amely szintén megelőz minket). Magyarországot Jordánia és Szerbia követi.

Hirdetés

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint 3-4 hét múlva láthatunk kedvezőbb adatokat.

– Várhatóan akkorra csökken az új megbetegedések száma, amit az is segít, hogy fokozzuk az oltási intenzítást – nyilatkozta az Origónak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.