CímlapsztorikÉrdekes világ

Orbán az egyetemeken is kötelezővé kell tenni a testnevelést: nagy port kavaró ötlettel állt elő!

Miután teljesen megújítottuk az egyetemi rendszert, az adandó támogatás egyik feltétele lesz, hogy az egyetemeken is legyen testnevelés -jelentette be.

A közoktatásban már 9 éve bevezetett mindennapos, kötelező testnevelésnek a felsőoktatási rendszerbe való kötelező bevezetését is felvetette Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

És ezt nagyon komolyan is gondolja.

Hirdetés

Orbán megjegyezte:

“Miután teljesen megújítottuk az egyetemi rendszert, a felsőoktatásnak adandó támogatás egyik feltétele lesz, hogy az egyetemeken is legyen testnevelés.”

A közoktatás rendszerében – az általános iskolákban, a szakközépiskolákban, a gimnáziumokban és a szakgimnáziumokban – jelenleg kötelező a mindennapos testnevelés, heti öt órában.

Ezt a 2012. szeptemberében kezdődő tanévtől vezették be, bár kezdetben sok kritika érte a nem megfelelő infrastruktúrát, melyen később különféle beruházási programokkal igyekezett javítani a kormányzat.

A nagy kérdés most nem is a közoktatás politikai vetület, hanem maguk a diákok.

Szerintetek szükség van rá?

Tényleg fontos lenne, hogy egyetemi évei alatt az embere még testnevelésben is részesítve legyen?

Pro és kontra vannak érvek, egyfelől a magyar társadalom hihetetlenül elhízott. Másfelől azonban az életmódváltás, és a tudatos étkezés népszerűsítése lenne célravezetőbb.

Ki mit gondol?

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!