CímlapsztorikÉrdekes világ

Orbán az évtized átverését követte el a nyugdíjasokkal szemben: összeomlás jön?

Ha minden nyugdíjas tudatában lesz annak, hogy így átverték, a Fidesz 5% alá is bezuhanhat – vélik egyesek.

Ha mindenkit felvilágosítanának a tények, akkor itt olyan “fülke forradalom” lenne, amibe az egész ál-keresztény kormány belebukna.

A nyugdíjak nemcsak reálértékükből vesztenek, hanem a keresetektől is leszakadnak. Ha ez nem történt volna meg, 208 ezer helyett 262 ezer forint lenne ma az átlagnyugdíj. Közben a nyugdíjasok évről évre hitelezik az államot.

Hirdetés

Ezek KONKRÉT TÉNYEK, amiken kár lenne vitázni mert minden statisztikai adat szerint így van.

Mégis hihetetlenül kevesen vannak tisztában a magyar nyugdíjasok közül azzal, hogy csúnyán rászedték őket.

Ha mindenkit felvilágosítanának a tények, akkor itt olyan “fülke forradalom” lenne, amibe az egész ál-keresztény kormány belebukna.

Persze a probléma még ennél is összetettebb.

Aligha művel kegyetlenebb tréfát bárki a nyugdíjasokkal, mint az infláció.

Aki a statisztikákat bújja, alig hisz a szemének.

Az idei év első két hónapjában az átlagos öregségi nyugdíj 208 ezer forint volt, 27 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Akkor a hivatalos adat a januári, ötszázalékos nyugdíjemelés után 164 ezer forint volt csupán.

Tavaly még nem közölt havi adatokat a Központi Statisztikai Hivatal – korábban sem tette –, így nem volt, nem is maradt számszerű nyoma, hogy az év egészében a nyugdíjasok hitelezték a költségvetést, mert járandóságukat mindig utólag emelték fel a várható infláció szintjére.

Hirdetés

Az év eleji ötszázalékos emelést júliusban 3,9 százalékos, novemberben újabb 4,5 százalékos korrekció követte; ezzel a nyugdíjak összességében 14 százalékkal nőttek tavaly, mert valamennyi emelés az előzőt fejelte meg.

Más kérdés, hogy a fogyasztói árak az év egészében s átlagosan 14,5 százalékkal nőttek, a nyugdíjasok fogyasztási szerkezete alapján kalkulált mutató pedig 15,2 százalékos drágulást jelez.

Decemberben már kifejezetten sokkoló volt a helyzet: egy év alatt 24,5 százalékkal lódultak meg az árak, ez állt szemben a 14 százalékkal emelkedő nyugdíjakkal.

Vagyis végső soron durva átverés részei a nyugdíjasok.

A nyugdíjuk jóval kevesebbet ér, mégis a médiagépezeten és a propagandán keresztül ennek ellenkezőjét hitették el mindenkivel.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.