CímlapsztorikÉrdekes világ

Orbán legkínosabb percei egy pszichológus szemével? Olvassunk egy kis testbeszédet!

Zelenszkijjel való kézfogása, a nem tapsolása és a furcsa grimaszai árulják el, hogy Orbán valójában a pokolba kívánhatta a találkozót és magát Zelenszkijt is?

Egy pszichológus elemzése Orbán testbeszéde alapján.

Fontos az elején leszögezni, hogy ezek nem hivatalos szakvélemények, a pszichológusok által elmondott, sokak szerint jól azonosítható tüneteket, jeleket gyűjtöttük össze.

Hirdetés

Mindenki döntse el maga, mennyire gondolja ezeket helytállónak!

Orbánt elárulja testbeszéde?

Az Orbánról készült közeli felvételeken jól látszik (videókon), hogy amikor Zelenszkij közeledik egyre többet nyel.

Mozdulatlanul áll és sokak szerint ez jelzi azt, mennyire feszélyezve érezte magát.

A szakzsargon szerint a klasszikus szorongás a nyugtalanító érzelmi tünetek – mint a nyugtalanság, az ingerlékenység – mellett jellemző testi reakciókat – bőrpír, verejtékezés, szapora légzés, erős szívdobogásérzés – is mutat.

Ezt felvételek alapján sajnos nem tudja leellenőrizni senki, ellenben a szorongás és idegesség egyik jellemző tünete lehet egyeseknél a lassú mozdulatok megtétele.

Orbán a korábbi megjelenéseivel ellentétben itt nem „nyalogatta a szája szélét”, vagy igazgatta kényszeresen néhány másodpercenként a nyakkendőjét, ahogy tőle gyakran láthattuk, hanem lassabb mozdulatsorokat tesz.

Néhány grimasz pedig teljesen elárulja azt, hogy valójában egyáltalán nem akar ott lenni, egy színpadon az ukrán elnökkel.

Nem felhőtlen a viszonyuk, sőt

Az ugyanis a nyilvánosságból már nyílt titok, hogy Zelenszkij és Orbán korábban soha nem találkozott, de nagyon rossz viszonyuk van, gyakran üzengettek egymásnak s ajtón keresztül.

A magyar miniszterelnök április 3-án, miután megnyerte a magyarországi országgyűlési választásokat, győzelmi beszédében úgy fogalmazott:

Hirdetés

Zelenszkijjel együtt az egész világ összeesküdött a Fidesz ellen, de így is győztek. Zelenszkij pedig többször is nyilvánosan is kritizálta Orbánt.

Már tavaly márciusban azt üzente neki, hogy el kell döntenie, ki mellé áll az orosz–ukrán háborúban.

Később azt is kijelentette, hogy Orbán Moszkva felé félúton elhagyta az őszinteségét.

Orbánnak az Ukrajnát lesenkiföldéző kijelentése miatt nemrég bekérette a magyar nagykövetet az ukrán külügy.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.