CímlapsztorikÉrdekes világ

Orbán tényleg kiléptetheti hazánkat az EU-ból, korlátlan hatalmat adna magának

Orbán csak arra vár, hogy átbillenjen a “társadalmi mérleg” az EU-ból való kilépésre…

Orbán Viktor egyre biztosabb, hogy csak arra vár, hogy elég ember utálja Brüsszelt és az Európai Uniót, és amint megvan a társadalmi támogatottsága a drasztikus lépésre, akkor egy népszavazást, nemzeti konzultációt fog kiírni az EU-ból való kilépésről, a Huxitról.

Ennek legégbekiáltóbb jele többek között a folyamatos Brüsszel elleni félig jogos hergelés, valamint Volner János Huxit nevű pártjának megjelenése is.

Hirdetés

A formula egyszerű:

A szélsőséges kispárt előáll egy hajmeresztőnek tűnő ötlettel, amiről aztán beszámolnak a kormányközeli médiában, majd a Fidesz belső közvéleménykutatói felmérik,

mennyire fogékonyak az emberek az adott témára.

Végül tovább viszik belőle azokat az elemeket, amelyeknek még hasznát vehetik, és elhagyják belőlük azokat, amelyek politikai kockázatot jelentenek.

A kormánypárt ezt a szerepet eljátszatta a fiatal Jobbikkal és a Mi Hazánkkal is: a határon túli magyarok állampolgárságával és a kötelező hit- és erkölcstannal, vagy éppen a könyvdarálással és zászlólopással megspékelt homofóbiával.

Ráadásul amiatt is hasznosak voltak az ilyen szélsőségesek, mert rájuk mutogatva bizonygathatta a Fidesz, hogy ő maga mégiscsak középen áll a politikai palettán.

Ez persze még nem bizonyít semmit, de a tendenciát látni.

Orbánt eddig is sokak szerint csak az kötötte az EU-b an való maradáshoz,

hogy megkapta az EU-s pénzeket.

Hirdetés

Azonban az EU számtalan esetben próbált keresztbe tenni annak, hogy hatalmát még inkább kiterjessze, lásd jogállamisági eljárás.

Ha az EU-ból már nem jön majd pénz, még egy okkal több lesz számára, hogy elkezdte áthangolni az ország közvéleményét az EU-ból való kilépésre…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.