CímlapsztorikÉrdekes világ

Orbán titka: orosz–magyar–lengyel titkos terv Ukrajna felosztásáról

Roman Giertych, Lengyelország egykori miniszterelnök-helyettese megdöbbentő dolgokat állít.

Ez mindent megmagyarázhat a magyar kormány furcsa lépéseivel kapcsolatban a háború óta és a Putyinnal való viszony kapcsán?!

Márciusban pedig Roman Giertych, Lengyelország egykori miniszterelnök-helyettese mondta azt, hogy volt egy orosz–magyar–lengyel titkos terv Ukrajna felosztásáról.

Hirdetés

A Portfólió beszámolója szerint:

Az orosz invázió után lengyel és magyar békefenntartók mentek volna be Ukrajnába, Lengyelország pedig megkapta volna a nyugat-ukrajnai, illetve Magyarország a Kárpátalja feletti ellenőrzést.

Állításait azonban nem támasztotta alá bizonyítékokkal a lengyel politikus.

Ugyanakkor az orosz vezetők és a volt lengyel elnökhelyettes nyilatkozatai ellentmondásban vannak azzal, hogy Lengyelország Ukrajna egyik legjelentősebb támogatója az orosz megszállók elleni harcban.

Azonban az állítások attól még állítások maradnak, és hogy nincs konkrét bizonyíték rá, még nem jelenti automatikusan azt, hogy mondjuk hazudna a volt miniszterelnök-helyettes.

Júliusban a Külföldi Hírszerző Szolgálat igazgatója, Szergej Nariskin arról számolt be, hogy a lengyel vezetés elkezdett dolgozni Ukrajna de facto feldarabolásának forgatókönyvein.

Szerinte Varsó meg van győződve arról, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia kénytelen lesz támogatni ezt a tervet.

Míg egyesek szerint az oroszok dezinformációs és zavart keltő hadjáratáról van szó, Roman Giertych nyilatkozatai mellett nem lehet csak úgy elmenni.

Sokak szerint ugyanis ez visszamenőleg sokmindent megmagyarázna azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor és Magyarországé mit miért tett az EU-s vétók kapcsán és hogy miért nem állt egyszer sem szembe totálisan Putyinnal.

Hirdetés

Vajon például Kirill pátriárka bevédésétől Orbán Viktor várt cserébe valamit Putyintól?

Vajon Orbán a Huxitra játszik, hogy kivezesse az országot az EU-ból és akár a NATO-ból is, hogy aztán valóban visszaszerezze Kárpátalját a magyaroknak?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.