CímlapsztorikÉrdekes világ

Orbán Viktor megszólalt, szerinte veszélyes pillanatban vagyunk

A Kossuth Rádiós interjújában elmondta, mi várható és mire kell nekünk, magyaroknak felkészülnünk.

Itt a járvány harmadik hulláma?

Alátámasztják a számok, 3093 új fertőzött van, 110 embert vesztettünk, a kórházban lévők száma emelkedik, ők 4024-en voltak, és 352-en vannak lélegeztetőn. Veszélyes pillanatban vagyunk, nagyon emelkedik a betegek száma.

Hirdetés

-mondta Orbán Viktor.

Ha többen kérnek oltást, életeket nyerünk, ha a harmadik hullám görbéje lesz erősebb, akkor életeket vesztünk.Amelyik görbe gyorsabb lesz, az dönti el a sorsunkat.

A magyar egészségügy erős, az elmúlt egy évben egyetlen terület sem volt olyan erőpróbának kitéve, mint az egészégügy, és kiválóan vizsgáztak.

20 ezer embernek tudnánk covid-ellátást adni.

Orbán megkérdezi magát is a konzultáción

A döntés felelőssége a miénk, nem mások hozzák meg a döntéseket a kormány helyett. Az újraindítás minden döntéséért a kormány vállalja a felelősséget. Magam is ki fogom tölteni a konzultációt, mert ezt kívánja a böcsület

-jelentette ki.

El fogunk jutni április elejére oda, hogy 2 582 000 embert beoltunk. Húsvétkor közel leszünk ahhoz, hogy akik máig regisztráltak, azokat be is tudjuk oltani.

Mindenkit biztatok, hogy regisztráljon. Az oltás önkéntes, amikor bemegy valaki, ha jó neki a vakcina, elfogadja, akkor beoltják. Ha nem jó neki, menyugtatjuk, hogy nem esett ki az oltandók sorából, szólunk neki, ha lesz vakcina.

Hirdetés

De a felfutó harmadik hullám elérheti őt. Ne indulatból döntsenek

-üzente a kormányfő.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.