Címlapsztorik

Ördög Nóra kitálalt az RTL Klubtól való botrányos távozásáról: mindenkit meglepett az RTL válasza

Maga Kolosi Péter és az RTL válaszolt a keresetlen szavakra és kritikára.

Nóra 2001-ben került az RTL Klubhoz, ahol szerkesztőként kezdett, majd átállt a kamera másik oldalára. Vezette a Top of the pops zenei műsort, a Kölyökklubot és a Moziklubot.

Ezt követte a Reggeli, a Szombat esti láz, majd a Csillag születik és az X-Faktor. Több produkciónak nem csak a műsorvezetője, hanem szerkesztője is volt, ám a háttérmunkáért nem kapott külön pénzt.

Hirdetés

– Kiderült, hogy a főnökeim évek óta azt gondolták, én pluszba kapok azért pénzt, hogy szerkesztőként is dolgozom. (…) Ez egy tök nagy pofon volt, hogy basszus kidolgozom a lelkemet, majd egyszer csak kiderül számomra, hogy van olyan kollégám, férfi, aki háromszor többet keres, mint én. Nyilván ezt nem lehet összehasonlítani, mert a népszerűség, az egyéniség, a tapasztalat, egy csomó minden számít, de mégiscsak bosszantott, hogy én mindig ott vagyok időben, mindig készen vagyok, mindig elmondom a dolgokat, és háromszoros volt a különbség a fizetésünk között, talán még kicsit nagyobb is – mesélte Nóra a Partizán című internetes műsorban.

Nóra akkor már több mint egy évtizede dolgozott az RTL-nél, a csatorna egyik vezető arca volt, mégsem kapta meg azt az elismerést és megbecsülést, amelyről úgy érezte, kijárna neki. Ezt tetézte az az eset, amikor gyermeke születése előtt kiderült, a gyermekágyi időszak alatt nem kap fizetést, holott korábban állományban volt. Ez azt jelenti, hogy bármennyit is van képernyőn, ugyanannyi fizetést kap, amely akkor is jár, ha éppen nincs futó műsora. Nórát hidegzuhanyként érte, amikor kiderült, felettesei közbenjárás ellenére nem kapja meg a fizetését, s mindössze 50 ezer forint gyesre jogosult.

– Volt olyan férfi kollégám, aki egy teljes évig nem volt képernyőn, és mivel pontosan tudtam, hogy kapja a fizetését, ez a pumpa még jobban fölment. Aztán terhes lettem a második gyerekemmel, és tudtam, ugyanaz következik majd. Nem a pénzről szólt ez az egész, hanem azt éreztem, hogy ez nem méltó.

Nóra ekkor kapott ajánlatot a konkurens csatornától, a TV2-től, amelyet el is fogadott. Nem alkudozott az RTL-nél, nem kért jobb fizetést, második gyermekével várandósan felmondott, amely nagy port kavart a csatorna vezetőségénél.

Korábban közöltük vele, hogy a jövőben már nem számítunk rá szuperprodukciókban, s valószínűleg ez vezetett a lépéséhez. Pedig a státusza megmaradt nálunk, fizetést kapott, s odafigyeltünk rá, hogy a második gyermeke születéséhez közeledve is érezze, fontos nekünk. Ő azonban nem maradt, váltott. Azt mindenesetre furcsállom – és megmosolyogtató –, hogy a TV2-nél azt kommunikálják, hogy fiatalítanak műsorvezetői fronton, erre leszerződtetik a Liptai Claudia korosztályába tartozó, hamarosan kétgyermekes Ördög Nórát – mondta akkor lapunknak Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója.

Nóra átigazolása nemcsak a csatorna vezetőségénél, de a kollégáinál is kiverte a biztosítékot.

Azóta megváltozott a csatorna álláspontja, bocsánatot kértek

„Szeretnénk röviden reagálni arra, amit Ördög Nóra mondott a Partizánban a nálunk töltött éveiről és távozása körülményeiről.

Nem helyreigazítást szeretnénk kérni az elhangzottak miatt, sokkal inkább elnézést.

Elnézést kérünk azokért a sérelmekért, amelyekről a műsorvezetőnő úgy érzi, hogy évekkel ezelőtt őt az RTL Klubban érték. Az akkori helyzet értékelése nélkül szeretnénk hangsúlyozni, hogy az RTL Magyarország nagyon sokat változott az elmúlt, több mint hét évben. Egy más értékeket képviselő médiacég lett.

Hirdetés

Évek óta azon dolgozunk, hogy teljes esélyegyenlőséget teremtsünk, hogy egy nő ugyanazért a munkáért ugyanazt a juttatást kapja, mint egy férfi, és tehetséggel és szorgalommal ugyanolyan magasra is juthassanak nálunk a karrierjükben.

Erőfeszítéseink sikerét jelzi a női közép- és felsővezetők számának folyamatos növekedése és a fizetési különbségek megszűnése is.

Azt reméljük, hogy munkánk eredményei túlmutatnak az RTL Magyarországon, és hatással lehetünk más munkahelyekre és akár a teljes társadalomra is”

– írta a Blikknek az RTL Klub.

Forrás: Blikk

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.