CímlapsztorikTudomány

Óriási áttörés: ezzel olthatók a 12 év fölöttiek – nyár végéig jön a gyerekek beoltása!

A tudósok szerint közel 100%-os a védelem! Számos tudós véli úgy, hogy a világjárvány leküzdéséhez elengedhetetlen a gyerekek beoltása.

“Jó lenne, ha a nyári táborok, családi vakációk idejére a gyerekek is védetté válhatnának”

Ti mit gondoltok?

Hirdetés

Némi késlekedés után, de a Pfizer a kínai gyártókat leszámítva elsőként indított klinikai vizsgálatot annak kiderítésére, hogy a Covid–19 elleni védőoltása hatékony és biztonságos-e gyermekek számára.

Ennek fényében nem meglepő, hogy a gyártó már be is adta az amerikai hatóságoknál a védőoltás engedélyezési kérelmét erre a korosztályra.

A Pfizer eddig is a konkurensei előtt járt, mivel a koronavírus elleni védőoltását egyedülálló módon nem 18, hanem 16 éves kortól lehet beadni már most is.

Ez azt jelenti, hogy az érettségire készülők oltásának már most sincs elvi akadálya, a következő tanév kezdésére pedig már a fiatalabb korosztály is olthatóvá válhat.

„Jó lenne, ha a nyári táborok, családi vakációk idejére a gyerekek is védetté válhatnának”

– vélekedett a kérdésről Yvonne Maldonado, a Stanford Egyetem fertőző betegségekkel foglalkozó professzora a FOX Newsnak adott nyilatkozatában.

Az AP amerikai hírügynökség rámutat, hogy a világjárvány leküzdéséhez elengedhetetlen a gyerekek beoltása, nem beszélve arról, hogy normalizálná az oktatást, és elősegítené a fiatalok visszatérését az iskolákba.

Az amerikai FDA várhatóan megadja majd erre az engedélyt.

Az jelenleg nem ismert, hogy a gyártó mikor folyamodik az európai hatóságok hasonló engedélyéért.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.