Tech-Kütyük

Óriási üveggömb termelheti meg a teljes energiát az otthonoknak. egy családi házat is kiszolgál!

A napenergiát különleges módon felhasználja a rezsigyilkos készülék… idehaza vajon mikor “engedik” elterjedni?

Hamarosan idehaza is találkozhatunk vele, és nullára csökkenthető vele a rezsi, legalábbis reméljük!

Egy új zseniális német találmány terjedhet el az egész világon. Elsőre már a külső megjelenése is nagyon fura, ugyanis úgy néz ki, mint egy hatalmas üveggolyó.

Hirdetés

A Rawlemon által készített, lefejlesztett, és az ígéretek szerint széles körben forgalmazandó speciális szerkezet a nap járást képes követni, és állítólag annyi energiát tud összegyűjteni, hogy a továbbfejlesztett változatok egy egész kisváros áramellátását fedezni tudják a napenergia segítségével.

Ez alapjaiban lenne képes átalakítani az energiaipart, ugyanis ha ekkora energiatermelésre képes, könnyen kiszoríthatja majd az energiaipari cégeket a piacról.

Ennek természetesen ezek a cégek nem fognak örülni, mégis látni kell, hogy a fenntartható fejlődés érdekében előbb vagy utóbb végig kell mennie a zöldforradalomnak mindenütt, még technológiai téren.

Az üveggolyó-szerű energiatermelő egységnek a méretei is igen megdöbbentőek, ugyanis egy átlagos hasonló típusú és funkciójú szerkezetnek alig az 1%-a.

Azaz 99-szer kisebb, mint egy egész várost energiával ellátni képes generátor, vagy generátor farm.

És ezzel még nem értek véget az üveggolyó előnyei:

Ugyanis a sokkal kisebb mérete ellenére 35%-kal több energiát tud kinyerni a Napfényből, vagyis ennyivel hatékonyabb, mint a hagyományos, ma létező napkollektorok, napelemek.

Eredetileg a projektet még 2014-ben indították egy Indiegogo kampány keretében, ahol 230,971 dollárt dobtak össze rá közönségi finanszírozás keretében, ami rengeteg pénz.

A piaci elemzők szerint mivel a zöldenergia ma jelentősen jobb megítélésű, mint korábban, ezért gyakorlatilag szárnyalnak az ebben a szektorban tervezett újfajta megoldások.

A környezetet sem rombolna, éppen ellenkezőleg.

Hirdetés

Semmilyen káros anyag kibocsátási mutatóval nem rendelkezik, nagyszerűen beilleszthető bármilyen környezetbe, és még a hidegebb, kevésbé napfényes vidékeken is képes energiát termelni és elraktározni.

Az elmúlt 2-3 évben rengeteg fejlesztésen esett át az eredeti prototípus, és ma már azt rebesgetik, hogy a következő, már véglegesen a világot meghódító változat még kisebb lesz az eredetinél, és egy nagyobb város energiaellátását is biztosítani tudná.

Legalábbis ez az ígéret, amit a vég fejesei belengettek, és akik már látták, kipróbálták a különleges napenergiát összegyűjtő üveggömböt, mindenki azt mondta, hogyha a technológiát még kicsit tökéletesítik és elterjed a világon, akkor az emberek számára az ingyen energia egy reális jövő, és lehetőség lehet.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.