Egyéb

Ősi idegenek: a Sátán összeesküvés – avagy a Sötétség hercegének idegen eredete?

Az Ősi Idegenek dokumentumfilm sorozat rántja le a leplet a Bibliából és más kultúrákból is ismert Sátán mítoszról.

Léteznek ugyanis bizonyítékok arra, hogy az általunk Sátán néven ismert bukott angyalt talán félreértik…

Talán nem is ő maga volt a gonosz, hanem a emberiség “Fényhozója”, ahogyan a neve is utal rá?

Hirdetés

Lucifer, mint fényhozó

Az ősi szövegek új értelmezése azt jelzi, hogy Sátán egy földönkívüli lehetett, aki inkább szövetségese volt az emberiségnek, mintsem ellensége, átadva tudását, ezzel elvetve a civilizáció magjait.

Vajon a Sátán hírnév, mint a megtestesült gonosz büntetés volt számára, mert a korai embert kivezette a sötétségből és a tudatlanságból?

Ha igen, a gonosz cselekedetei valójában a bosszú megnyilvánulásai azon emberi lények ellen, akik magára hagyták őt?

Vagy a Sátánhoz kapcsolódó ördögi tettek egy nagy terv részei?

Ennek a sok morális kihívásnak a célja az, hogy felkészítsen bennünket a következő, és talán a végső közeli találkozásra?

A Biblia feketítette be?

Sokak szerint az egész úgy történt, hogy a Biblia feketítette be a Sátánt, egyszerűen azzal, hogy a niceai zsinaton kihagyták az ő személyét árnyaló részeket, vagy ezek eleve soha meg sem íródtak.

Az emberiség tanításába ugyanis egyszerűen nem fért bele az, hogy egy olyan erkölcsi féket hagyjanak számunkra hátra, mely kételyeket ébreszthet a technóliga és a túlzott tudás, és az “Istent játszás” kapcsán.

Ha valóban iga az, hogy az emberiséget teremtő égi lények voltak az isteneink, akkor nem akarhatták, hogy a tudás közelébe kerüljünk, vagy birtokoljuk is azt.

Így megbüntették a “kígyót”, mely felajánlotta a tudás almáját a számunkra, épontosabban Ádámnak és Évának az Édenben.

Hirdetés

A bukott angyal és az idegenek

Ezen értelmezés szerint valójában Lucifer állt az emberiség és a fejlődés útján. A mai vallási leképeződések és dogmák ezért támadják annyira a tudományt, és ezért tartotta maga az egyház is egy időben ördögtől valónak a tudást, sőt, boszorkányságnak, a Sátán művének.

Lucifer mielőtt végleg távozott a pokolba, a Földön bolyongott, lelkeket gyűjtve maga köré.

Egyes feljegyzésekből arra lehet következtetni – ezek szintén nem kerültek bele a “koholt”, koherens, de hazug képet mutató Bibliába – hogy Lucifer egy saját társadalmat hozott létre.

Az ember előtti civilizációnak megmutatta a tudást, és hihetetlen fejlődésnek és virágzásnak indult ez a bizonyos őskultúra a Földön.

Hatalmas ősi könyvtárakat hoztak létre, kialakult az első írás, jóval a jelenleg ismert legrégebbi írásképek előtt…

Isten – vagy az istenek – ezt az ősi tudást azért akarta távol tartani az embertől, mert nem akart egy vele egyenrangú fajt. Azt akarta, hogy uralkodhasson felettünk, hogy a játékszerei legyünk.

Bűn a tudás?

Eleve érdekes belegondolni abba, hogy vajon miért bűn a tudás? Mert ha a tudás fájáról nem lehetett enni, akkor az azt jelentette, hogy büntetés jár ta tudásért, ami megint csak Lucifer szerepét igazolja.

A Bibliában sehol sincs leírva, hogy az említett gyümölcs alma volt, mégis mind a mai napig ezzel azonosítják elsősorban…

Miután evett belőle, adott Ádámnak is. Enni a jó és rossz tudás fájáról annyit jelentett: az ember maga akarja eldönteni, mi a jó és mi a rossz.

Ezzel a cselekedetével Ádám és Éva elkövette az ősbűnt, áteredő bűnt, ami azóta is minden emberre átszáll, aki csak megszületik.

Az ősbűn lényege, hogy az ember nemet mondott az Isten által felkínált kegyelmi rendre, és önmaga ura akart lenni, aminek következménye az Édenkert elvesztése és Isten büntetése.

Eszerint Isten számára azért volt bűn a tudás, mert egy olyan embert akart, ami alá van rendelve az ő akaratának.

Olyan kísérleti játékszer, mint egy hangya.

Vagyis az emberiség pálfordulást követett el, túlságosan autonóm volt, ez pedig a Teremtőnek nem tetsző dolog volt.

Hát ez lenne a Sátán, és az ember bűnbeesésének VALÓDI története dióhéjban…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!