Misztikum

Ősi repülő masinák az indiai szanszkrit szövegekben? Egy elfeledett technológia nyomai

Míg a szkeptikusok is inkább valamiféle fantazmagóriának tartják, addig egyes nyitottabb régészek azt mondják, hogy valóban létezhettek olyan fejlett technológiák, melyek “működésének” tanúi voltak a legelső emberi civilizációk és ősközösségek.

A Mahábhárata nem csak India csodálatos regevilágának a foglalata, hanem egyike az egyetemes kultúra csodáinak: a legmagasabbrendű bölcsesség szent tankönyve, a szellemi felszabadulás útmutatója.

Egyetlen világszemlélet sem közelíti meg annyira a mindenség határtalanságát, mint az ős-indiai.

Hirdetés

Ez pedig sokak szerint nem véletlen.

Több olyan információ is szól arról, hogy Indiából erednek az első repülő szerkezetek, de legalábbis az indiai civilizáció volt tanúja először az égen röpködő szerkezeteknek.

A Puspaka jármű, amely a Naphoz hasonló és a testvéremhez tartozik, aki az erőteljes Rávan által hozta; az a légies és pompás jármű odamegy, ahová akar… az a jármű egy fényes felhőhöz hasonló, fenn az égen.”

Az ősi szanszkrit szövegek bámulatos részletet tárnak fel a Vimanákként ismert hihetetlen, írott történelem előtti repülő masinákról.

Számos olyan ősi szövegben kerülnek leírásra ezek az elképesztő és nagyon fejlett járművek, mint amilyen a Yajurveda (Jadzsurvéda), a Mahabharata, a Samarangana Sutradhara, a Ridvéda, a Ramayana és még régebbi társaik.

Manapság a Wright fivéreknek, Orville-nek és Wilbur-nek, két amerikai testvérnek, feltalálónak és repülőgépgyártó úttörőnek tulajdonítják a világ első sikeres repülőgépének a feltalálását és megépítését.

Mindazonáltal, az indiai mítoszok és legendák egyértelművé teszik, hogy már több ezer évvel korábban repülő szerkezetek hasították a kék eget.

Egyesek úgy vélik, hogy a mítoszok a valóságot tükrözik és a modern tudomány mindenben téved.

Egy ilyen teória került volna napirendre az Indiai Tudományos Kongresszuson is korábban.

Hirdetés

Érdekes, hogy sokak állítása szerint akkoriban a repülőgépek „képesek voltak jobbra, balra, valamint hátrafelé is mozogni, eltérően modern társaiktól, amelyek csupán előrefelé mozognak”.

Felesleges mondani, hogy vannak olyan tudósok, akik szembehelyezkedtek ezzel az egésszel és tiltakoztak.

A NASA kaliforniai Ames Research Centre-énél dolgozó egyik tudós egy online petíciót indított útjára, követelvén, hogy töröljék az Ősi India Repülési Technológiáról szóló előadást és az eddig közzétett információkat.

Természetesen a mainstream tudomány de még a régészet sem ismeri el a vimanák létezését.

Míg a szkeptikusok is inkább valamiféle fantazmagóriának tartják, addig egyes nyitottabb régészek azt mondják, hogy valóban létezhettek olyan fejlett technológiák, melyek “működésének” tanúi voltak a legelső emberi civilizációk és ősközösségek.

Ezek ugyanis megmagyaráznák a Mahábhárata és egyéb szanszkrit leírásokat az égi szekerekről és egyéb szerkezetekről.

Ősi hajtóművek, űrhajók, persze merő fantasztikumnak hangozhatnak. De vajon ismerjük a saját múltunkat?

Biztosan kijelenthetjük, hogy ezek az ősi dolgok egyáltalán nem lehetségesek…?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.