CímlapsztorikÉrdekes világ

Petry: „Nem is értem, hogy Európa hogyan képes morálisan ilyen mélyre süllyedni”

Szerintetek mi a tanulsága ennek az ügynek Nyugat-Európa szellemiségére nézve? Már ha még egyáltalán van olyan…?

Bő egy hete a Magyar Nemzetnek adott vitákat kiváltó interjút, amelyben a konzervatív társadalompolitikai nézete mellett a Leipzig válogatott kapusának, Gulácsi Péternek (30) a szivárványcsaládokat támogató üzenetére is utalt. A Herthával a kapusedző nem egyeztetett az írásról, a vihart kavaró cikk megjelenését követően a berlini klub kirúgta.

Először is nagyon szépen köszönöm odahaza mindenkinek, aki kiállt mellettem, igazán jólesett. Egy médiaügyvéd segítségével azt a taktikát választottuk, most kicsit visszavonulok, hogy leülepedjen az ügy. Tisztára akarom mosni a nevem Németországban, ne tartsanak idegengyűlölőnek, sem homofóbnak. Szeretnék még itt dolgozni – mondta lapunknak tegnap Petry.

Hirdetés

De miért is került ilyen helyzetbe? Alig egy hete a magyar újságnak mondott szavai óriási vihart kavartak.

„…Nem is értem, hogy Európa hogyan képes morálisan ilyen mélyre süllyedni, mint ahol most van. A bevándorláspolitika nálam az erkölcsi leépülés megnyilvánulása” – nyilatkozott akkor, s arra is kitért, hogy szerinte Gulácsinak inkább a focival kellene foglalkoznia. „Hogy mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, nem tudom.”

A cikket átvevő német weboldalak egy része Petryt homofóbnak és migránsellenesnek állította be.

Itthon is sokan bírálták, vagy éppen ellenkezőleg, egyetértésüket fejezték ki. Hosszú hallgatás után szólalt meg hétfőn a tréner, a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak kifejtette, mondatai rosszul lettek visszaadva, azokat bizonyos szövegkörnyezetből emelték ki, egészen más értelmet kaptak.

Ki is maradt egy általa fontosnak tartott mondat belőle (állítása szerint erről nem egyeztetett vele a Magyar Nemzet): „Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy egy kisgyerek jól érzi magát egy homoszexuális családban.”

A 38-szoros felnőttválogatott magyar kapus azt is elmesélte a német lapnak, hogy kirúgását követően Gulácsi üzenetet küldött neki.

„Szia, Zsolti. Sajnálom, ami történt, és azt is, amit a média most veled tesz. Mindig is nagyra értékeltem az őszinteséged és a jellemed” – írta a Leipzig légiósa.

Hangfelvétel is van róla

A Magyar Nemzet közleményben reagált arra, hogy Petry szerint a lap változtatott a nyilatkozatán. A szakember által hiányolt két mondatot tegnap nyilvánosságra hozta az újság. A lap vezetősége szerint Petry egy korábbi válaszban már reagált Gulácsi állásfoglalására, ezért ezek a mondatok tartalmilag már nem illettek oda.

Hirdetés

A Magyar Nemzetnek hangfelvétele van a teljes beszélgetésről. Ez végképp tisztázná, mi is Petry Zsolt véleménye a témában. Ennek szövegét azonban Petry Zsolt érdekében nem kívánják nyilvánosságra hozni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.