EgészségünkÉrdekes világ

Pszichológus fejtette meg a démoni megszállás titkát? Megdöbbentő teóriával állt elő

Szerintetek igaza lehet, Ha tényleg ez áll a jelenség hátterében, akkor a skizofrénia és más személyiségzavarok nem másnak a jelei, mint a démonok jelenlétének a testben.

Richard Gallagher teóriáját már több ízben járta körbe a világsajtó, hiszen annyira abszurdnak hatott, hogy eleinte senki sem hitte el.

Aztán Richard Gallagher elkezdett sorra bizonyítékokat előásni, és a logikus következtetései is mind azt sejtették, hogy lehet abban valami, amit mond.

Hirdetés

Mit is mond a pszichológus szakember?

Nos, azt állítja, hogy a különféle mentális betegségek valójában NEM CSAK testi és agyi elváltozások, hanem a “lélek törik meg” ilyenkor.

A test ténylegesen idegen erők rabjává válhat, és ezen betegek egy része valóban olyan, mintha teljesen elveszítette volna önmagát.

Mert ez is történik tulajdonképpen.

A skizofrén nem csak képzeli a személyiségeit.

Azok tényleg jelen lehetnek a testébe költözve, akár többen is.

Ezzel egyúttal egyes ördögűzési eseteket is hitelesít, azaz valóban voltak olyan az egyház által is elismert esetek, melyek során valóban idegen erők szálltak meg embereket.

Ezeknél az eseteknél pedig a papi feloldozás és a démonok kiűzése segített utolsó reményként.

A pszichológus maga is részt vett egy megszállt nő “kezelésében”.

Hirdetés

Olyan dolgokat látott, ami teljesen megváltoztatta a véleményét arról, hogy mi okozza a mentális betegségeket.

Egy alkalommal felhívott egy pácienst, és a telefonban hirtelen egy másik hang szólalt meg, megfenyegetve őt és a jelen lévő papot. “Hagyd őt békén, ő a miénk!”

Dr. Richard Gallagher felismerte a hangot. Ez volt az a hang amit akkor hallott, amikor először megvizsgálta. De most több ezer mérföldre volt tőle.

Szkeptikus volt, de túl sok olyan dologgal találkozott amit nem tudott megmagyarázni. A nő tudta, hogy az anyja meghalt petefészek rákban. Ismerte az emberek titkos gyengeségeit.

Hat szemtanú volt, aki hallotta őt latinul és más nyelveken beszélni amikor nem volt transzban.

Azt mondta van néhány dolog de, “A leggyakoribb az, ha valaki az okkult vagy a gonosz felé fordul.”

Gallagher hivatkozik egy nőre, úgy említi meg a cikkében mint “aki kimondottan sátánista volt. Imádta a sátánt. Nem hiszem, hogy sok ilyen ember lenne, de az esete valódi volt, és klasszikus szituáció volt arra vonatkozóan, amikor valaki megnyitja magát a megszállottságra.”

Beszélt valaha a gonosz lelkekkel?

Nem beszélek a gonosz lelkekhez – válaszolta. – Nem vagyok exorcista. Számos ördögűzésen voltam szemtanú, hogy orvosként felügyeljem a dolgokat. De soha nem beszéltem hozzájuk.

De ők beszéltek hozzá.

Néhány gonosz lélek beszélt hozzám. Például nagyon kellemetlen volt, néha olyasmiket mondtak hogy van a fiam. Kellemetlennek találtam, hogy szóba került a családom.

Mondtak valamit a könyvről – csodálkozott az orvos. – Azt mondta nekem az démon: “Befejezted a könyvet? Semmi jó nem sül ki belőle.” Azt gondoltam ez egy kísérlet volt arra, hogy elriasszanak az eredményeim közzétételétől.

Érezte magát veszélyben, vagy szenvedett el megtorlást?

Egy vagy két kultusszal foglalkoztam, kaptam néhány fenyegető megjegyzést, nem közvetlenül a démontól, inkább a tagoktól. Nem gondolom, hogy bármiféle szellemi támadásban lett volna részem.

Melyek voltak a megszállottság leggyakoribb jelei melyeket látott? Volt valamiféle minta?

Mindig van minta. A megszállottság leggyakoribb fajtája, amikor valaki transzba esik, és még arra sem emlékszik, hogy egy hang beszél rajta keresztül. A transz állapotban lévő hang gyűlöletet fejez ki a vallási és szent dolgokkal kapcsolatban. Ez azt eredményezte, hogy a személyiség meg akarta kínozni az egyént. A megszállottság gyakran olyan dolgokkal jár együtt amit nehéz megmagyarázni.

Néha feltárnak ismeretlen és rejtett dolgokat. Jól beszélnek idegen nyelveket. Az ilyen egyéneken kíván segíteni a papság, gyakran drámai módon és rendkívüli erővel harcolnak a lefogás ellen, a szemtanúk számára hihetetlennek tűnik az egész.

Gallagher cikkében különbséget tesz a gonosz lélek általi teljes megszállottság, és a gyakoribb, de kevésbé súlyos elnyomás között.
A WND megkérdezte, hogy mik az elnyomás tünetei szemben azokkal a megmagyarázhatatlan dolgokkal, melyeket a megszállottságnál látott.

Ezek is megmagyarázhatatlan dolgok – fejtette ki. – Ez sokkal gyengébb fokozat, de pl. a személy úgy érzi láthatatlan erők ütik, drámai módon zavarhatják a lelki életüket.

Megpróbálnak imádkozni ami mindenki számára egyértelmű, drámai módon beavatkoznak ebbe vagy más tevékenységbe – mondta példának.

Ez egy sokkal komplexebb viszonyrendszert feltételez.

Végső soron pedig teljesen új alapokra helyezi a mentális problémák és betegségek egy részét, legalábbis a nagyon súlyos eseteket…

Tényleg ez állna a háttérben sok esetben?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.