Címlapsztorik

Putyin: az 1930-as években volt ilyen közel a világkatasztrófa: ledobta az igazságbombát, amit senki sem mert

Megrázó figyelmeztetést tett közzé a davosi világfórumon. Kendőzetlen igazságbeszéde után kő kövön nem maradt!

12 év után először szólalt fel a Világgazdasági Fórumon az orosz elnök, és elmondása szerint hasonlóságot lát az 1930-as évek és a jelenkor között – idézte a Bloomberg. Úgy látja, a világ éppen egy „mindenki-mindenki ellen” jellegű konfliktusba való süllyedést kockáztatja:

„Napjainkban már nem lehet olyan súlyos konfliktusra számítani, meglátásom szerint ez lehetetlen lenne. De mint mondtam korábban, a helyzet megjósolhatatlanul és irányíthatatlanul tud változni, akár ellenkező irányba”

Hirdetés

Putyin beszédében ugyan túl sok politika nem volt, annyit azonban megjegyzett, hogy a tech-óriások mintha a nemzeti kormányokkal versengenének jelenleg, hogy alakítsák az emberek világnézetét. Nem tett említést azonban a letartóztatott ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij kapcsán kialakult nemzetközi és belföldi nyomásról, sem a tüntetésekről.

Putyin nemzetközi együttműködésre hívta fel a világ országait, hogy a szegény országok számára a lehető legkönnyebben hozzáférhetővé tegyék a koronavírus elleni vakcinákat, mintegy kritizálva az egyre nagyobb mértéket öltő „vakcina-nacionalizmust”.

Ezen felül megjegyezte: a kormányoknak el kell kezdeni a lakosság érdekében cselekedni, és megfelelő életszínvonalat biztosítani a számukra, szemben a korábbi gyakorlattal, mint a gazdagoknak és a nagyvállalatoknak kedvező adócsökkentés.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.