CímlapsztorikÉrdekes világ

Putyin figyelmeztet: ez rosszabb lesz, mint bármilyen fegyver vagy atombomba a történelemben

Putyin figyelmezteti a világot.

Aki ezt eléri, azé a világuralom, de az egész emberi civilizációt magával ránthatja.

Van valami, amitől még az orosz elnök is fél és amire Bill Gates is figyelmeztetett.

Hirdetés

Ez tényleg kiirthatja az emberiséget.

Van egy „erő”, egy dolog, ami már a nyakunkon van és amitől még maga Putyin is retteg valamilyen szinten.

Olyannyira, hogy már 2017-be is több ízben figyelmeztette a világot, hogy bárki kezébe is jut ez, bárki alkotja meg, az egyértelműen világuralomra fog törni.

Ráadásul ez aze rő nehezen kordában tartható, ezt már más szakértők is állítják.

Ha az emebriség nem lesz kellően résen, akkor magával ránthatja a civilizációnkat.

Elon Musk, demég maga Bill Gates szerint is világkatasztrófát idézhet elő, éppen ezért a terület azonnali szabályozására, ellenőrzésére lenne szükség.

Putyin még 2017-ben egy diákoknak tartott előadásában arról beszélt, hogy azon ország fogja uralni a globális kapcsolatokat, amelyik élen jár az MI fejlesztésében.

Az orosz miniszterelnök azt is hozzátette, hogy a jövő háborúit már drónokkal vívják az országok, nem katonákkal.

„A mesterséges intelligencia jelenti a jövőt, nemcsak Oroszország, de az emberiség számára is. Kolosszális lehetőségek rejlenek benne, de egyben fenyegetés is, a kimenetelt nehéz előre megjósolni.

Hirdetés

Bárki is lesz a vezető ebben a szférában, a világ ura is lesz.”

Korábban már többször kinyilatkozta: ez lehet a jövő legnagyobb fegyvere.

Az emberiség egyfajta pajzsként is tudja használni majd az elkövetkező évtizedekben, évszázadokban, de rossz kezekben olyan mérhetetlen fegyverré válik, ami az egész világot kiirthatja.

Hamarosan az életünkbe is belép, és az apró morzsái már most is ott vannak a hétköznapjainkban.

A világ vezető tudósai és mérnökei, és a legnagyobb fizikus, Stephen Hawking is azt állította amíg élt, hogy komoly szabályozásokra van szükség, különben kicsúszhat a technológia az irányításunk alól.

Már nincs messze az a jövő, ahol nanobotok tízezrei, vagy százezrei szóródnak szét egy terület felett, majd megsemmisítenek mindent, ami az útjukban áll, és ellenségesnek vélik.

Ilyen nanobotok, repülő drónhadsereg már napjainkban is léteznek és a hadsereg már élesben teszteli is őket különféle bevetéseken.

Ez azonban még a kisebbik gond.

A nagyobbik az, hogy egy fejlett, öntudatára ébredő mesterséges intelligencia az emberiségről minden ismeretet elsajátítva könnyen juthat arra a végkövetkeztetésre, hogy a Föld pusztulásának oka az, hogy túl sok ember van a bolygón.

Elon Musk nemrég 116 vezető technológiai céggel együtt nyújtott be egy kérvényt az ENSZ-nek a robotizált hadviselés szabályozásával kapcsolatban, a csoport szerint az autonóm technológia egyet jelentene a háború harmadik forradalmával, a puskapor és a nukleáris fegyverek megjelenése után.

Szeretnék, ha a robotizált, autonóm fegyvereket hozzáadnák az ENSZ hagyományos fegyverekről szóló egyezményéhez.

Ez az egész emberiség érdeke tehát, mert ha rossz kezekbe kerül, vagy nincs kellően szabályozva, az akár egy katasztrófát is előidézhet az öntudatra ébredő mesterséges intelligencia által.

Bár sci-finek tűnik, de a nyakunkon lehet egy olyan világ, ahol a világ gyárai, elektronikus hálózatai, az atomerőművel…stb. felett át tudja venni az irányítást egy mesterséges tudat.

Ha pedig ez a tudta öntudatára ébred és arra a végkövetkeztetésre jut, hogy az emberiség a fő oka a bolygó pusztulásának, akkor fennáll a veszélye, hogy ránk nézve könyörtelen döntést fog hozni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kövesd partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.