CímlapsztorikÉrdekes világ

Putyin jobb karja nem mozog: erről beszél az egész világ, ezt magyarázza meg valaki!

Több videón is látható a furcsa viselkedés és jelenség. Titokzatos kórban szenved?

Vagy valami másról van szó?

Régóta rejtély

Már régóta téma a nyugati sajtóban Vlagyimir Putyin különös járása. Az orosz elnök úgy lépdel, hogy közben csak a bal karját mozgatja, a jobb szorosan a törzséhez van zárva, mintha béna lenne.

Hirdetés

Azonnal fel is merültek különféle elméletek annak igazolására, hogy ez miért is van pontosan.

Ezek között a magyarázatok között van néhány igen aggasztó is.

Mint ahogyan Putyin egészségi, úgy elmeállapotáról is heves vita zajlik mostanában az érthetetlen háborúja miatt.

Régóta elemzések tárgya a nyugati sajtóban Vlagyimir Putyin furcsa járása. Az orosz elnök alig mozgatja a jobb karját, szemben a ballal, amely úgy leng, ahogy egy normál járással rendelkező emberé.

A nézését, meg a járását

A nyugati elemzők azonban nemcsak Putyin járását vették górcső alá, hanem – a Kis Grófo-sláger parafrázisával – a nézését is. Pontosabban az arcát, amely meglehetősen kikerekedett, mondhatni, felpuffadt.

Lord David Owen, korábbi brit külügyminiszter szerint – aki a Times Radio állomásnak nyilatkozott – arról van szó, hogy Putyin szteroidokat szed, azt az izomnövelő szert, ami a sportvilágban tiltólistán szerepel.

Az emberek azt mondják, ez a botox vagy plasztikai beavatkozás eredménye, pedig szerintem az anabolikus szteroidoké. Attól lesz ilyen az ember arca.

Nem véletlen, hogy Putyinról félmeztelen fotók jelennek meg, az elnök büszke a testére, az izomzatára.

Ezzel csak az a baj, hogy a szteroidok gyakran dührohamot, agresszivitást idéznek elő azoknál, akik szedik ezeket a szereket. Egyes elemzők ennek tulajdonítják Putyin egyre agresszívabb, egyre kiszámíthatatlanabb magatartását.

Hirdetés

A szteroidok csökkentik a szervezet ellenálló képességét, immunrendszerének hatékonyságát, ezért volt az, hogy a koronavírus-járvány idején Putyin mániákusan távol tartotta magát mindenkitől

– véli az exkülügyminiszter.

Azaz teljesen elszigetelte magát, szinte egy párhuzamos univerzumban élt, és él most is, ezért is lehet az, hogy egyre inkább valóságtól elrugaszkodott lépésekre ragadtatja magát.

Putyin előélete lehet a kulcs?

A magyarázat valószínűleg Putyin előéletében rejlik. Az orosz elnök fiatalon 16 évig a KGB tisztje volt, 1985 és 1989 között a drezdai kirendeltségen szolgált őrnagyi rangban, és 1990-ben ezredesi rendfokozattal szerelt le a Cégtől.

Nos, a KGB-ben – de nemcsak ott, hanem a Vörös Hadseregben is általában – olyan a díszlépés, hogy közben leszorítják a törzs mellé a jobb karjukat, és ez annyira berögződött Putyinnál, hogy képtelen levetkőzni.

De az is lehet, hogy nem csupán a díszlépésről van szó.

A KGB-BEN UGYANIS AZT TANÍTOTTÁK, HOGY A FEGYVERT, A GÉPPISZTOLYT SZORÍTSÁK A TESTÜKHÖZ, NYILVÁN A JOBBKEZESEK A JOBB KARJUKKAL.

Ti mit gondoltok?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.