CímlapsztorikÉrdekes világ

Putyin kirobbanthatja az eddigi legnagyobb háborút a Földön: megdöbbentő lépésre készül

Egyesek szerint egy elszabadult hajóágyúvá vált az orosz elnök. Világkatasztrófa van készülőben? Bevetheti az atomot is, Moszkvában pedig jöhet a hadiállapot elrendelése?

Óriási mozgósítási terv ötlete szivárgott ki.

Mint ismert, Putyin a közelmúltban elrendelte 300 ezer katona mozgósítását, ezzel azonban nem sikerült megfordítania a hadi szerencsét.

Hirdetés

Mivel az atombomba bevetését aligha kockáztathatja meg, hiszen azzal az egész világ haragját vonná a fejére, most az ukrán infrastruktúra teljes tönkretételét célozta meg.

Értesülések szerint az orosz elnök most már kész az egekbe emelni a tétet, bár ez kívülről úgy tűnik, mintha elszabadult hajóágyúként viselkedne.

Állítólag 2 millió ember mozgósítását akarja elrendelni (köztük 300 ezer nőét), Moszkvában pedig hadiállapotot vezetne be.

Ez lassan már a németek ellen vívott nagy honvédő háború idejére emlékeztető helyzetet teremthet.

Minderre már a jövő év legelején sor kerülhet, ugyanakkor elemzők arra is rámutattak,

hogy a hadiállapot bevezetésével nehezítő körülmények nélkül lehetne levezetni egy hatalomátvételt is, vagyis Putyin „észrevétlen” eltávolítását, aki valószínűleg komoly betegségekkel küzd.

A gigantikus mozgósítás belengetése persze arra is lehet egyfajta válasz, hogy Zelenszkij ukrán elnök nemrég a teljes orosz kivonulást nevezte meg a béketárgyalások megkezdése alapfeltételéül.

Putyin szóvivője, Dmitrij Peskov ugyanakkor egyelőre kategorikusan cáfolta, hogy Oroszország bármilyen további mozgósítás elrendelésére készülne.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.