CímlapsztorikÉrdekes világ

Putyin: “Oroszország az, amely Isten oldalán áll. A nyugat az Gomora.”

Az orosz elnök szerint a hiedelmek új háborúja zajlik már évtizedek óta.

Vlagyimir Putyin: Az Új Világrend a sátánt imádja? Egyre biztosabb, hogy nem csak gazdasági, katonai, hanem komoly ideológiai és hitbéli különbség is van a kelet és a nyugat között.

Putyin több korábbi kijelentése nyerhet értelmet a jelenleg zajló háború kapcsán.

Hirdetés

Főleg ha az ember visszahallgatja, visszaolvassa ezeket a putyin gondolatokat.

Egyik sem jogosít fel egy pusztító, ártatlanok halálát követelő háborúra, de némiképpen segíthet megérteni azt, hogy mi mentén gondolkodik Putyin.

Putyinról sokan gondolják azt, hogy az egyik olyan utolsó szuperhatalom vezetője, mely legsikeresebben ellenállt az Új Világrend rendszer-változásának.

Az orosz állam valóban egy letűntebb kor megmaradt képviselője minden értelemben.

Oda nem tudott berobbanni többek között az adósság alapú pénzrendszer sem, mint más nyugati országokba.

A hidegháború idején az Egyesült Államok és a nyugat nagy része azzal érvelt, hogy a Szovjetunió egy “istentelen nemzet” volt.

A 2014 környéké Vlagyimir Putyin az ingát átlendítette a másik irányba, és rászállt a rezsimre. Ahogy Patrick Buchanan fogalmazott akkor, “A hiedelmek új háborújában Putyin azt mondta, hogy Oroszország az, amely Isten oldalán áll. A nyugat az Gomora.” Putyin a következőt mondta:

“Sok euroatlanti ország eltávolodott a gyökereitől, beleértve a Keresztény értékeket. Olyan politikát űztek, amely egy szintre helyezi a sokgyerekes családot és az azonos neműek közötti viszonyt, az Istenbe, és a sátánba vetett hitet.

Ez a leértékelődéshez vezető út.”

Hirdetés

A The Washington Post akkor így számolt be:

“Putyin Oroszországot a ‘hagyományos értékek’ hűséges védelmezőjeként festette le, a nyugatot viszont morálisan csődbe jutottnak ábrázolta.

A társadalmi és vallási konzervativizmus, melyhez az egykori KGB tiszt ragaszkodik az egyetlen módja, hogy megakadályozzák a világ ‘kaotikus sötétségbe’ csúszását.”

“Ennek részeként a ‘Keresztény értékek’ védelmében Oroszország elfogadott egy törvényileg tiltó ‘azonos nemű propagandát’, egy másik szerint pedig bűncselekménynek minősül, ami ‘sérti’ a vallásos érzékenységet és a hívőket…”

“Bár Putyin még soha nem csinált titkot abból, hogy amit mond, az mély keresztényi hite, hatalmának első évtizede nagyrészt mentes volt a nyílt vallási retorikától. Alig, vagy egyáltalán nem történt kísérlet, hogy értékrendet szabjon az oroszoknak, vagy hogy kioktassa a nyugatot az erkölcsről.”

Valójában ebben a parttalan vitában egyik félnek sincs teljesen igaza, vagy ha úgy tetszik, mindenkinek van egy kicsi.

Nézőpont kérdése.

2020 óta sokunkban egyre erősödő gondolat az, hogy valóban mintha egy Új Világ(rend) születésének lennénk tanúi, talán nem véletlenül.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.