CímlapsztorikÉrdekes világ

Rendkívüli: a koronavírus-járvány rejtélyes vuhani kitöréséről beszélnek a WHO kutatói élőben

Mi okozta a halálos világjárvány kitörését a kínai Vuhan városában?

Erről számolnak be a WHO kutatói magyar idő szerint reggel 9 órakor a vuhani szállodájukból közvetített sajtótájékoztatón.

Az eseményt élőben közvetítjük.

Hirdetés

Hónapokon át tartó hercehurca után, több mint egy évvel koronavírus-járvány kitörése után tehették be újra a lábukat a kínai Vuhan városába az Egészségügyi Világszervezet, a WHO kutatói.

A tudósok arra voltak kíváncsiak, hogyan is jelent meg és terjedt el Vuhanban a rejtélyes vírus, amely rövid időn belül megbénította az egész bolygó életét.

ÉLŐ videó:

Cikkünk folyamatosan frissül!

A tudósok egyelőre késlekednek, még nem érkeztek meg a terembe, ahol a sajtótájékoztatót tartják. Több hetes vuhani tartózkodásuk során eddig csak egy-egy mondatot ejtettek el a vizsgálatról.

Thea Fischer, a kutatócsoport egy dán tagja például azt mondta, miután bejutottak a Vuhani Virológiai Intézetbe: “Nagyon tanulságos volt a látogatás. Sok kérdést vetett fel”. Ez elég rejtélyesen hangzik, reméljük, hamarosan többet is megtudhatunk erről -írja a Blikk.

Pár másodperce adott hírt a WHO, hogy egy órával csúszik a kezdés, magyar idő szerint tehát 10 órakor számolnak be a fejleményekről a tudósok. Addig is folytatjuk a közvetítésünket.

Szerintetek mi lesz a vége az egésznek?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.