Címlapsztorik

Rendkívüli: meghosszabbították a veszélyhelyzetet, februárig tutira marad a szigor!

A Magyar Közlönyben olvasható a kiadott rendelet: a kormány február 8-áig, a törvény hatályvesztéséig meghosszabbította a november 4-én elrendelt veszélyhelyzetre vonatkozó intézkedések többségét.

Az éjszakai rendeletben egyebek mellett az áll, hogy meghosszabbítják a veszélyhelyzet idején alkalmazandó további védelmi intézkedésekről szóló 479/2020. (XI. 3.) kormányrendelet hatályát is, február 8-ig.

Ez pedig a különböző szigorításokról rendelkezik, mint például a:

Hirdetés
  • a kijárási korlátozás
  • a rendezvények korlátozása
  • a tömegközlekedésben alkalmazandó járványügyi intézkedések, mint a maszkviselés
  • az ingyenes parkolás

Ami azért érdekes, mert ebben még az éjféltől hajnalig tartó kijárási korlátozás szerepel, és azóta valójában életbe léptek sokkal szigorúbb szabályok is.

Miután a korlátozások meghosszabbításáról szóló hírek megjelentek hírportálokon, a Kormányzati Kommunikációs Központ közleményt adott ki, hogy nem igaz a hír, miszerint a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedéseket hosszabbította meg a kormány, azok 2020. december 11-ig alkalmazandóak.

A kormány a veszélyhelyzetet hosszabbította meg az Országgyűlés döntése alapján 2021. február 8. napjáig.

A látszólagos ellentmondás feloldásáért többen fordultak a Kormányzati Tájékoztatás központhoz, segítsenek megoldani a kérdést, hogy akkor pontosan milyen intézkedések hosszabbodnak meg február 8-ig.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.